Політика

Громада Черняхова вимагає звільнення скандального «комунальника», селищна рада – проти

23 May 2018, 10:08

Депутати Черняхівської селищної ради відмовилися розглядати питання про звільнення з посади керівника комунального підприємства «Черняхів-Добробут» Сергія Проценка. Саме на цьому наполягають мешканці селища разом із активістами громадської організації «Дістало!». Причиною невдоволення громади стала ініціатива очільника КП «Черняхів-Добробут» щодо збільшення вартості тарифу на холодну воду до майже 83 грн за один кубометр при реальній вартості не більше 20 грн.

За словами лідера громадської організації «Дістало!» Віталія Журавського, в будь-якій цивілізованій країні Сергій Проценко не тільки б втратив свою посаду, але й постав перед судом.

«Нещодавні перевірки КП «Черняхів-Добробут» виявили чималі порушення та зловживання. Більше того, Сергій Проценко відмовився звітувати перед селищною радою, мотивувавши це відсутністю принтера. І при цьому депутати вперто не бажають розглядати питання про його відставку. Це нонсенс», - наголосив Віталій Журавський.


Активісти ГО «Дістало!» звертають увагу на те, що місцева влада робить все для того, аби відставка Проценка не відбулася, а депутати Черняхівської селищної ради вдруге блокують розгляд питання про звільнення скандального «комунальника». Попереднє засідання ради перенесли через начебто відсутність кворуму. Більшість відсутніх – депутати, за яких активно свого часу агітував народний депутат Павло Дзюблик.

Віталій Журавський переконує, що підстави звільнити Сергія Проценка – залізобетонні, утім депутати селищної ради вперто цьому пручаються. Політик нагадав, що рішення про збільшення тарифів затверджував у грудні минулого року виконком селищної ради, де більшість членів так само пов’язані з Павлом Дзюбликом.

«Ось і виходить замкнуте коло, коли завідомо винні не несуть жодної відповідальності», - наголосив лідер ГО «Дістало!».

За словами Віталія Журавського, ГО «Дістало!» зробить все можливе для того, аби звільнення керівника КП «Черняхів-Добробут» відбулося вже найближчим часом.

«Посаду, яку нині обіймає Проценко, повинен посісти справді чесний, фаховий і достойний керівник. Для цього необхідно створити конкурсну комісію з числа жителів селища, після чого оголосити через місцеву газету публічний конкурс на заміщення вакантної посади директора. Новий голова мусить бути підзвітним громаді селища Черняхів, а не місцевому начальству. І, до речі, контракт варто підписувати не на п’ять років, а на один. Через рік заслухати, буде добре працювати, контракт продовжити, а якщо погано - замінити на іншого», - наголосив Віталій Журавський.

Прес-служба ГО «Дістало!»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Черняхів Журавський  
Матеріали по темі