Місто

​Голова Житомирської обласної федерації футболу прокоментував скандал із «договірними» матчами

23 May 2018, 12:08

Голова Житомирської обласної федерації футболу Руслан Павлюк прокоментував ситуацію із скандалом, який розгорівся 22 травня.

За інформацією правоохоронців, 35 українських футбольних клубів з Прем'єр-ліги, І та ІІ ліги підозрюються у договірних матчах - українські поліцейські провели масштабну спецоперацію проти злочинних груп, які організували розгалужену систему «договірних» матчів з футболу.


У четвер, 22 травня, Департамент захисту економіки, Головне слідче управління Нацполіції та ГПУ провели 40 обшуків на території 10 областей. У своєму фейсбук міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав, що обшуки проводились в тому числі й на території Житомирщини.

Хто міг бути замішаний у злочинних схемах організації так званих «матчів із фіксованим результатом», Житомир.info поцікавився у голови Житомирської обласної федерації футболу Руслана Павлюка.

«Я задоволений, що все-таки почався цей процес очищення в нашому футболі. Бо ми ж розуміємо, що від цього ніхто не перемагає і ніхто не набуває. Стосовно житомирського футболу, то ми в першу чергу маємо розуміти, що в нас не така велика кількість професійних команд. Фактично, лише одна і команда U-19, яка так само відноситься до професійних. Слава Богу, що Бог нас відвернув від таких моментів. Повірте, я знаю нашу команду і керівників, і ніхто в цьому не сумнівається, що в нас таких справ не було. Але все ж прозвучало «Житомирська область». Ми також зацікавились, бо було дійсно багато інформації. Скажу відверто, що на сьогодні на цю годину у нас немає інформації про те, що причетні наші футбольні функціонери, чи хтось із представників клубів, чи футболістів, чи арбітрів. Можливо, в цих справах фігурують громадян, які зареєстровані за місцем проживання в нашій області, і все. У нас такої інформації немає, і зі сторони правоохоронних органів до нас як до федерації якихось запитів чи пояснюючої інформації не було. Тому я можу із впевненістю сказати, що Житомирщину на сьогоднішній день цей процес оминув. І слава Богу. Ми працюємо прозоро й чесно і стараємось налаштовувати всі команди в цьому напрямку», - сказав Руслан Павлюк.

Президент федерації також припустив, що гучний скандал та розслідування цієї справи може призвести до повного переформатування національної футбольної ліги.

«Ви пам’ятаєте Італію, де «Ювентус» взагалі опинився ледь не в низах. Такий шлях пройшли багато країн Європи, футбольних країн. У Німеччині величезний скандал був буквально півдесятка років тому, Італія, багато інших країн, країни колишньої Югославії. Там постійно ці скандали, і вони з цим борються. Нарешті воно прийшло і до нас. Не нарешті в плані того, що прийшов скандал, а в тому плані, що ми почали вичищати наш футбол. Звичайно, це може бути революція. Може бути, що понизять багато команд в класі, і може бути переформатований чемпіонат, наша національна ліга, всі команди. Бо більше половини замішані. Тут вже буде стояти традиційне питання перед правоохоронними органами: чи зможуть довести справу до кінця. Я впевнений, і ми бачимо сьогодні цьому підтвердження, що деякі команди можуть просто зникнути», - сказав Руслан Павлюк.

Нагадаємо, 22 травня 2018 правоохоронці виклали дозволені слідством до оприлюднення матеріали оперативного відео, де «приведені цифри і показано механізм брудних махінацій», але Житомир опинився поза підозрами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол матч скандал  
Матеріали по темі