Влада

У лабораторному центрі розповіли, де не рекомендується купатися в Житомирській області

23 May 2018, 16:01

Протягом травня місяця ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» здійснював моніторингові дослідження води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення в області з метою з’ясування придатності водних об’єктів до рекреаційного та оздоровчого використання.

Про це інформує прес-служба ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр».

За результатами проведених досліджень вода відповідає вимогам санітарних норм в м.Житомир та Житомирському районі, а саме: дорослий та дитячий пляжі на р.Тетерів в Гідропарку, колишні кар’єри силікатного заводу с. Слобода-Селець, кар’єр пров. Комунальний в районі Польової, кар’єр по вул. Миру на Богунії, озеро «Мельком» в с. Сонячне; Малинському районі – р.Ірша в місці відпочинку, р.Візня (с. Ворсівка); Радомишльському – р. Мика та р. Тетерів в місцях відпочинку (м.Радомишль); Романівському – р.Лісна (смт.Романів) та р. Случ (смт. Миропіль); Любарському – місця масового купання та відпочинку на р. Случ (смт. Любар та с. Нова Чортория); Чуднівському – р. Тетерів дорослий та дитячий пляжі (м.Чуднів); Овруцькому – урочище “Глибоке озеро”, р.Норинь; Черняхівському – р.Очеретянка (смт.Черняхів) та р.Бистріївка (смт.Головино); Брусилівському – став “Тихі верби”, р. Здвиж (смт.Брусилів), Водотийське водосховище; Пулинському – кар’єр та став цегельного заводу (смт.Пулини)», - йдеться у повідомленні.

«Не відповідає за санітарно-хімічними показниками вода в Народицькому районі – р.Уж (смт. Народичі); Коростишівському – р.Тетерів, озеро №1 (м.Коростишів); Олевському – р.Уборть, р. Перга, ставки і озера (с.Кишин, с.Кам’янка, с. Журбовичі, Стовпинка, с. Хмелівка, с. Новоозерянка, смт.Дружба); Ємільчинському – р. Уборть, ставки (с.Куліші, с. Бастова Рудня, с. Бараші, с. Симони, с. Миколаївка); Коростенському – р. Уж в межах м.Коростень; Лугинському – р. Товста та р.Жерев в межах смт.Лугини; Хорошівському – зона відпочинку в межах смт.Хорошів, р. Ірша в межах смт. Нова-Борова, смт Іршанськ, с. Дворище, с.Гута, с. Зубринка; Андрушівському – р. Гуйва; Ружинському – р. Роставиця в межах смт.Ружин; Попільнянському – ставок с. Макарівка; Бердичівському – р. Гнилоп’ять, та ставки в межах м.Бердичів», - інформують в лабораторному центрі.

«За мікробіологічними показниками виявлено відхилення в Новоград-Волинському та Баранівському районах – р.Случ, місця масового відпочинку населення; Коростишівському – озеро №1 (м.Коростишів); Ємільчинському – р.Уборть (с.Підлуби та пляж смт Ємільчине); Коростенський – р.Уж в зоні відпочинку в м.Коростень; Лугинський – р.Товста та р.Жерев (смт.Лугини). У воді, де виявлено перевищення вмісту хімічних речовин, фахівці ОЛЦ купатись не рекомендують. Особливо це стосується осіб із захворюваннями шкіри, або схильних до алергічних реакцій», - зазначили спеціалісти

Як повідомляв Житомир.info, робоча група у житомирському гідропарку перевірила «Дитячий» та «Дорослий» пляжі та склала припис щодо покращення стану зон відпочинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторний центр водойма перевірка  
Матеріали по темі