Влада

Вже затверджено 15 проектів на суму понад 124 млн грн, які будуть реалізовані у Житомирській області за рахунок ДФРР, - Зубко

24 May 2018, 17:28

Уряд затвердив перший перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2018 році. Наразі затверджено 477 проектів на загальну суму понад 4 млрд гривень.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Ці кошти ДФРР будуть спрямовані на будівництво в регіонах дитсадків, шкіл, медичних закладів, розвиток спортивної інфраструктури, відновлення мостової та дорожньої інфраструктури, об’єктів водопостачання та водовідведення, проведення термомодернізації тощо. Переважна більшість проектів буде завершена у 2018 році», — наголосив Геннадій Зубко.

На Житомирщині з першого переліку інвестиційних програм за рахунок ДФРР буде реалізовано 15 проектів на суму понад 124 млн грн. Зокрема, центральний стадіон у м. Житомирі, обласна клінічна лікарня імені О.Ф. Гербачевського, стадіон «Спартак» ДЮСШ «Полісся», ЗОШ № 13 у м. Коростені, Андрушківська ЗОШ І-ІІІ ступеня Попільнянського району, Високівська гімназія Черняхівського району, Новоборівський загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступеня-ліцей Хорошівського району, Пулинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня в смт Пулини тощо.

Загалом, за кошти ДФРР в регіонах буде реалізовано 80 об’єктів освіти (загальноосвітні школи, дитячі садочки) на суму — 1,3 млрд гривень, 95 об’єктів охорони здоров’я та соціального захисту населення — 804 млн гривень, 78 об’єктів спорту — 740 млн грн, 36 об’єктів водопостачання та водовідведення — 200 млн гривень, 25 об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури — 334 млн гривень, 26 об’єкти культури — 397 млн гривень.

Нагадаємо, що загальний обсяг фінансування ДФРР на 2018 рік становить 6 млрд гривень.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська міська рада очікує отримати з Державного фонду регіонального розвитку ще мінімум 20 млн грн на реконструкцію гімназії №3.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФРР Зубко  
Матеріали по темі