Суспільство

Закохані коростенські втікачі знайшлися в Одесі, хотіли найнятися на роботу

25 May 2018, 09:06

Закоханих втікачів із Житомирщини знайшли в Одесі на Привозі, де 15-річні хлопець і дівчина хотіли найнятися на роботу. Вони розповідали, що батьки їх відпустили, а в потязі їх пограбували, тож підприємці пожаліли дітей і пустили переночувати.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.


Уже після затримання поліцією Едуард і Ганна розповіли подробиці свої подорожі. Діти твердять, що втекли, бо батьки хлопця не дозволяли їм зустрічатися.

«Плюс фізичний тиск. Била мене», - твердить школяр-утікач Едуард Янчук.

«Тому що я його полюбила, а ще боялася за своє життя. Розуміла і хотіла подзвонити, але не могла, тому що могли вислідити нас і знайти його мама могла», - пояснила таємну втечу школярка-втікачка Ганна Ходаківська.

Закоханих підлітків із Житомирщини знайшли на Привозі. 15-річні хлопець і дівчина, які зникли ще 18 травня, хотіли найнятися на роботу. Розповідали, що батьки їх відпустили, і що в потязі їх пограбували. Підприємці пожаліли дітей і пустили переночувати.

За тиждень вони подолали понад 600 кілометрів, маючи лише 800 гривень. Від Коростеня до Києва дісталися на попутках, потім поїхали до Вапнярки, а вже звідти на електричці до Одеси. У Києві ночували в хостелі, а потім у закинутому будинку. Куди прямують – Ганна розказала лише своїй подрузі.

«Я казав: розривай контакти з усіма! Я свою SIM-ку викинув, нікуди не заходив, а Аня без телефону не може – лазить в Instagram, Вконтакте. Можна її вирахувати за п’ять секунд», - каже Едуард.

Саме від подруги правоохоронці дізналися, де, найімовірніше, треба шукати втікачів, а невдовзі в поліцію зателефонував підприємець з Привозу – там підлітки шукали роботу, запевняючи, що на літній підробіток їх відпустили батьки з Житомира, а паспорти та гроші, мовляв, у них вкрали у потязі.

«Ми їх напоїли, нагодували, знайомі забрали на квартиру помитися, виспатися2, - каже одесит Володимир Лебідь. Він каже, що діти були в поганому стані. "Хлопець роззувся – у нього ноги у крові. Він навіть не перевзувався, п’ять днів ходив у тому ж взутті, навіть шкарпетки не змінював", - каже чоловік.

Товариш Володимира, що живе поблизу ринку, забрав дітей до себе, і почув, як дівчина розмовляла з мамою і звучали слова "розшук" і "телебачення".

«Ми зайшли в інтернет: Житомир, розшук – і одразу побачили обличчя. Звернулися до правоохоронних органів, бо реально дітей шкода. Ми розуміли, що батьки переживають», - пояснив Володимир.

Підліткам одесити сказали, що до них прийде потенційний роботодавець, натомість прийшли копи. Тепер діти чекають, поки з райвідділку їх заберуть родичі. По Едуарда приїде лише батько – мати телефоном розповіла, що син не хоче з нею спілкуватися і взагалі повертатися додому, бо перед втечею справді посварилися.

«Я взяла його за душу, знаєте, як матір, і добряче потріпала. Він кинувся на мене битися. Я йому дала ременя по сраці, сказала: я тебе, падлюко, вдавлю, що ти робиш? А він сприйняв це всерйоз, що я його хочу вбити», - пояснила Катерина Гук.

Оскільки діти неповнолітні, покарання загрожує лише їхнім батькам. Хоча на перший раз вони можуть відбутися лише профілактичною бесідою.

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня 2018 року пішли з місць навчання та не повернулися 15-річні Ганна Ходаківська та Едуард Янчук, жителі Коростеня. Рідні розповідають про дві можливих причини зникнення дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень розшук поліція втікачі підлітки Одеса  
Матеріали по темі