Влада

Виконком затвердив управителів багатоквартирних будинків Житомира, не зважаючи на рекомендацію АМКУ

25 May 2018, 11:04

Виконком Житомирської міської ради затвердив управителів багатоквартирних будинків, які стали переможцями конкурсу.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 25 травня.

«Згідно з законом, ми протягом 5 календарних днів повинні рішенням виконкому затвердити результати конкурсу, тому ми сьогодні зібрали позачерговий виконком», - пояснив на початку засідання мер Сергій Сухомлин.

У порядку денному було два питання: про затвердження Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком та про призначення управителів багатоквартирних будинків. Доповідав в.о. начальника управління житлового господарства міської ради Андрій Оніщенко.

«З 10 червня 2018 року вводиться нова комунальна послуга, яка називається «послуга з управління багатоквартирним будинком», тобто з 10 червня договори на утримання прибудинкових територій вже не діють. Тому треба затвердити типовий договір, щоб наші надавачі послуг – управителі – могли по ньому працювати. Цим договором можуть користуватися і ОСББ, і інші управителі. Договір укладається терміном на один рік, потім його можна буде розірвати, попередивши управителя за два місяці», - пояснив Андрій Оніщенко.

Всі 15 присутніх членів виконкому одноголосно підтримали цей проект рішення.

Щодо затвердження результатів конкурсу, то керівник управління житлового господарства повідомив про лист Антимонопольного комітету.

«Після проведення конкурсу один з конкурсантів – ПП «Балтія Люкс Сервіс» направило 16 травня до Антимонопольного комітету звернення і на підставі цього звернення АМКУ рекомендує виконавчому комітету не приймати рішення про призначення управителів багатоквартирних будинків в місті Житомирі за результатами проведеного 15 травня конкурсу по лотах, де були відхилені пропозиції ПП «Балтія Люкс Сервіс» та інших претендентів. Під час проведення конкурс представників цього ПП в залі не було, і у них не були «формальні порушення», там були грубі порушення... В них було набагато більше порушень, ніж вони написали на Антимонопольний комітет, і він не ознайомився з нашим протоколом рішення, не бачив, що ми виявили під час розгляду. Конкурсна комісія працювала не один день, у нас було чотири засідання, протокол налічує 115 сторінок. І в тарифі вони зазначили такі послуги, які не входять в наш перелік: вивезення снігу, диспетчеризація. І їх тариф був набагато вищим – приблизно 7 гривень. Це фірма з Хмельницького. Я вважаю, що у виконавчого комітету немає підстав не приймати рішення по управителям», - зауважив Андрій Оніщенко і члени виконкому з такою позицією погодилися.



Перед голосування член виконкому Світлана Півоварова, яка керує приватним ЖЕКом №8, повідомила про конфлікт інтересів, інші члени виконкому проголосували «за».

Як повідомляв Житомир.info, за словами віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, прийняті Верховною Радою закони «Про житлово-комунальні послуги» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» дають змогу формувати у сфері житлової нерухомості інститут ефективного власника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком ЖЕК Оніщенко управитель ОСББ АМКУ  
Матеріали по темі