Суспільство

У Бердичеві зняли заборону на торгівлю домашньою свининою, яка тривала більше місяця

29 May 2018, 17:10

У місті Бердичеві вже з 30 травня на ринках з’явиться домашня свинина.

Про це пише сайт Berdichev.Biz.

«Відповідне рішення прийняла 29 травня Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Бердичівській міській раді. Нагадаємо, що рішення про введення карантинного режиму було прийнято цією ж комісією 18 квітня внаслідок того, що напередодні на території закритої установи (Бердичівської виправної колонії № 70) було зафіксовано спалах африканської чуми, в результаті якого на підприємстві загинуло кілька голів свиней», - йдеться на сайті.

29 травня, день, коли пройшов сорокаденний термін з дня введення карантинних обмежень про ситуацію у місті Бердичеві проінформував начальник Бердичівського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Валерій Биков. Він доповів, що завдяки вжитим заходам було недопущене розповсюдження інфекції, і у місті за весь час не зафіксовано жодного нового випадку африканської чуми. Крім того Валерій Биков розповів про роботу, яку виконували відповідні служби протягом дії карантинного режиму. Зокрема разом зі співробітниками бердичівського відділу поліції вдалося попередити проведення виставки тварин в районі залізничного вокзалу, проводилися рейди по прилеглій до ринків територій з метою виявлення спроб реалізації домашньої птиці, з порушниками проводилася профілактична бесіда.

«Враховуючи все вищевикладене та відсутність нових випадків захворювання свиней на африканську чуму, начальник Бердичівського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області рекомендував зняти усі карантинні обмеження починаючи з 29 травня 2018 року. Члени протиепізоотичної комісії одноголосно підтримали даний проект рішення, так що вже починаючи з завтрашнього дня на ринках міста Бердичева можна буде продавати свиняче м’ясо та сало», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 19 квітня 2018 року комісія у Бердичеві заборонила торгувати домашньою свининою через АЧС.

Як повідомляв Житомир.info, у підсобному господарстві Бердичівської виправної колонії № 70 в Житомирській області троє свиней загнули від африканської чуми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів комісія свинина  
Матеріали по темі