Події

У районі Житомирської області, де видобувають титан, рятували лосів, які загрузли в породі

5 June 2018, 20:13

Поблизу селища Іршанськ Хорошівського району Житомирської області екологи надали допомогу тваринам, які самостійно не змогли вибратись з каолінової глини.

Про це 5 червня Житомир.info повідомила прес-служба Держекоінспекції у Житомирській області.

«5 червня, у Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища, працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля під час рейдових заходів поблизу смт. Іршанськ Хорошівського району виявили двох лосів, які провалились в каолінову глину і не змогли самостійно вибратись з природної пастки. Сумісними зусиллями держінспекторів та громадськості з допомогою технічних засобів тварин було визволено», - інформують екологи.

За повідомленням, тварини були знесилені від борсання і покриті товстим шаром породи, тому їх обмили і випустили на волю.

Нагадаємо, неподалік селища працює підприємство титанової промисловості - Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат, на балансі якого знаходиться 7 родовищ, в тому чисті Стремигородське, багате на апатит-ільменітові каоліни.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 у Малинському районі в лісі знайшли рештки застрелених лосів, які занесені до Червоної книги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Іршанськ лось еколог  
Матеріали по темі