Політика

МОЗ закликає лікарів терміново повідомляти, якщо їх примушують брати участь в політичних подіях

11 June 2018, 10:18

Міністерство охорони здоров’я зробило офіційну заяву щодо використання лікарів у політичних маніпуляціях.

Текст заяви оприлюднений на офіційному сайті МОЗ 10 червня.

«До співробітників МОЗ України почали надходити численні повідомлення від лікарів, яких закликають до участі у нібито професійних зібраннях під терміновими приводами. МОЗ України закликає усіх медиків утриматись від участі у таких заходах, оскільки це може призвести до використання лікарів у політичних цілях. Просимо всіх колег зосередитись на наданні якісної медичної допомоги пацієнтам за затвердженим графіком роботи та участі у професійних подіях. Про будь-які наради, конференції та інші заходи, які проводить МОЗ України, ми повідомляємо через офіційні звернення посадових осіб, сайт та офіційні канали в соціальних мережах. Тиск на медичних працівників з метою їх примусової участі у політичних подіях є незаконним і передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність», - зазначається у заяві.

Міністерство просить медиків терміново повідомляти про всі випадки тиску у вигляді погроз про звільнення, догани чи штрафи за відмову від участь в цих зібраннях за телефоном: (044) 200 06 71.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року житомирській медики їздили до Києва протестувати біля Кабінету міністрів та мітингували біля Житомирської міської ради, вимагаючи виплатити зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ медик мітинг акція  
Матеріали по темі