Влада

Мер Житомира про субвенцію на зарплату медикам: Особисто Геннадій Григорович займається цим питанням

12 June 2018, 13:05

Міська рада хоче наблизити отримання субвенції, щоб вчасно виплатити медичним працівникам Житомира зарплату.

Про це на позачерговій сесії міської ради 12 червня сказав мер Сергій Сухомлин.

«В області працювала комісія Кабінету міністрів, яка перевіряла роботу обласної адміністрації. В рамках цієї комісії було зафіксовано недостатність фінансування по житомирським медичним закладам в розмірі 49 мільйонів на той час. Зараз ми зробили звернення, Ігор Петрович Гундич (голова ОДА – ред.) від себе зробив звернення на міністра фінансів і на в.о. міністра охорони здоров’я по наближенню субвенції з останніх місяців (поточного року). Особисто Геннадій Григорович (Зубко, віце-прем’єр-міністр) займається цим питання, щоб нам зараз зробили наближення з останніх місяців – жовтень, листопад, грудень. У нас була зустріч на минулому тижні: з був один міських голова з обласних центрів на засіданні МОЗ, де також розглядали це питання. В них ще є стабілізаційний фонд – приблизно 300 мільйонів, але вони його планують використовувати тільки наприкінці року. Нам треба дійти до кінця року, зараз ми хочемо зробити наближення, але це теж складна процедура, бо фактично в державі грошей немає і це за рахунок чогось треба зробити. Якщо ми встигнемо це зробити до 26 червня, тоді нормально профінансуємо (зарплати медпрацівників), якщо ні – будемо розглядати на сесії», - сказав Сергій Сухомлин.

Начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова уточнила, що недостатність зарплати за червень становить 4 млн 302 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії міської ради 17 травня цього року на виплату зарплати медикам за травень з міського бюджету вділили 3 млн 782 тис. 600 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада сесія зарплата медики Сухомлин  
Матеріали по темі