Здоров'я

Епідеміолог розповіла, у яких районах Житомирської області з початку року не зафіксували жодного випадку захворюваності на кір

14 June 2018, 14:55

За тиждень у Житомирській області на кір захворіли 18 осіб, в тому числі 5 дітей та 13 дорослих.

Про це 14 червня у коментарі Житомир.info розповіла завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«За минулий тиждень у нас зафіксовано 18 випадків захворюваності на кір, в тому числі 5 дітей та 13 дорослих. У нас останні три тижні фіксується по 18 випадків. З початку року – це 214 випадків. Нові випадки на минулому тижні були в місті Малині – 4, Попільнянському та Новоград-Волинському районах по 3 випадки, в місті Житомирі – 2 випадки, і по одному випадку в Олевському, Ємільчинському, Любарському, Ружинському та Коростенському районах. Поки що відсутні випадки в Овручі, Лугинах, Народичах, Хорошеві і Пулинах. 65% осіб, які захворіли на кір, не щеплені, або відсутнє щеплення. Хочу наголосити, що більша частина населення, яка захворіла на кір – є дорослі, по Україні загалом – це діти», - розповіла Тетяна Лутай.

Як повідомляв Житомир.info, з 31 травня по 6 червня 2018 року на кір захворіли 18 осіб, в тому числі 12 дітей та 6 дорослих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай епідеміолог кір  
Матеріали по темі