Фоторепортаж

Коти як частина екосистеми Житомира. Фоторепортаж

15 June 2018, 12:36

У Житомирі спостерігається тенденція до збільшення кількості випадків замуровування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми нашого міста та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства.

Такий текст петиції Вікторії Воронкової був опублікований на сайті міської ради 17 травня 2018 року, і вже за декілька днів, 22 травня, набрав більше 250 голосів.

У петиції житомирянка просить визнати котів частиною екосистеми міста.

«Якщо ми видалимо з величезної екосистеми котів, буде популяційний вибух серед гризунів, зміна поведінки вуличних псів. В холодну пору року вуличні коти гріються в підвалах і горищах. Але часто через це гинуть, тому що люди нерідко замуровують там тварин. Щоб вуличні коти були в безпеці, а також могли спокійно пережити холоди, пропонуємо оголосити їх частиною екосистеми Житомира і, як наслідок, надати відповідний захист. Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок…», - йдеться у тексті петиції.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня 2017 року журналісти влаштували підопічним міського КП «Центр захисту тварин» зворушливу фотосесію з житомирськими патрульними, щоби допомогти безпритульним тваринам знайти свій дім.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція екосистема коти  
Матеріали по темі