Влада

До кінця червня селянам Житомирської області обіцяють перерахувати 1 млн грн за доїльні апарати

19 June 2018, 10:06

До кінця червня 149 догосподарствам Житомирської області, які утримуюють 3 і більше корів, перерахують майже 1 млн гривень компенсації за закуплені установки індивідуального доїння.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, посилаючись на департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

«Минулого тижня обласна комісія прийняла рішення про відшкодування домогосподарствам вартості закуплених установок індивідуального доїння у сумі 998 тис. 105 грн. І вже до кінця червня кошти будуть на рахунках 149 домогосподарств області», - йдеться у повідомленні.

У Чуднівському та Любарському районах найактивніше користуються програмою та отримують відшкодування за закуплені установки індивідуального доїння у розмірі вартості придбання, але не більше 7 тис. грн.

За інформацією департаменту, саме цей напрям агропрограми користується попитом серед жителів сіл області, а кількість бажаючих отримати відшкодування за доїльні постійно збільшується. Адже установки індивідуального доїння пришвидшують процес у 2-3 рази, механізують процес доїння корів та зменшують витрати ручної праці.

Відтак ОДА готує документи для внесення питання щодо виділення додаткових коштів на виплату компенсацій за доїльні апарати на розгляд чергової сесії обласної ради, яка відбудеться 26 липня.

Загалом за 2 роки вже 445 господарств населення скористались такою підтримкою з обласного бюджету. У минулому році 296 домогосподарств Житомирщини отримали відшкодування за доїльні апарати на загальну суму 1,9 млн грн з обласного бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомирської області хоче відкоригувати програму і платити за доїльні апарати власникам двох, а не трьох корів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: корова ОДА компенсація  
Матеріали по темі