Влада

Житомирське та новоград-волинське підприємства отримають 354 тис. грн на модернізацію

20 June 2018, 13:07

Два підприємства, які працюють у м. Житомир та м. Новоград-Волинський, отримають відшкодування з обласного бюджету у сумі близько 354 тис. грн на модернізацію технологічних процесів та розширення виробництва.

Таке рішення прийняла нещодавно конкурсна комісія з відбору бізнес-проектів на часткове відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва, - повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Першими у 2018 році відшкодування на розвиток бізнесу отримають підприємство з м. Житомир, яке займається металообробкою, та з м. Новоград-Волинський, яке спеціалізується на виготовленні хлібобулочних виробів.

За розрахунками банківських установ, орієнтовний розмір компенсації з обласного бюджету становить для цих підприємств майже 287 тис. грн. (строк компенсації 36 місяців) та майже 67 тис. грн. (строк компенсації 12 місяців).

Кредитні кошти залучаються для модернізації технологічних процесів та розширення виробництва підприємств.

«На Житомирщині програма діє за ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича, який закликає підприємців активніше нею користуватися і розширювати виробництво», - пише прес-служба.

Конкурсна комісія продовжує прийом заявок від підприємців для отримання вигідного кредиту на суму до 1,5 млн грн. та відповідно відшкодування процентів з обласного бюджету.

Сума відшкодування залежить від облікової ставки НБУ станом на момент підписання договору, суми та терміну погашення кредиту – наразі це 17%.

Програма поширюється на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, вироби з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння, папір та паперові вироби, поліграфічна продукція та тиражування, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, фармацевтичні продукти та препарати, неметалева мінеральна продукція, зокрема різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, комп’ютери, електронна та оптична продукція, електричне устаткування, автотранспортні засоби, причепи та напівпричепи, мотоцикли, меблі, ювелірні вироби, біжутерія, музичні інструменти, спортивні товари, іграшки та ігри тощо.

Основні критерії для оцінки бізнес-проектів:

1. Кількість додаткових робочих місць, які створено або планується створити.

2. Інноваційність проекту.

3. Вплив результатів реалізації проекту на збільшення обсягів виробництва.

4. Рівень заробітної плати.

З детальною інформацією можна ознайомитись ТУТ.

В ОДА нагадують, що у 2017 році такий кредит був наданий двом підприємцям області – з Бердичівського та Ємільчинського районів. А наприкінці минулого року Ігор Гундич ініціював підняття кредитного ліміту до 1,5 млн грн для розвитку підприємництва області.

Як повідомляв Житомир.info, до кінця червня селянам Житомирської області обіцяють перерахувати 1 млн грн за доїльні апарати.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Гундич компенсація  
Матеріали по темі