Події

Військовий з Житомирської області підробив диплом та отримав офіцерське звання

27 June 2018, 11:19

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону завершено досудове розслідування та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом використання військовослужбовцем завідомо підробленого диплому про навчання у вищому навчальному закладі.

Про це 27 червня Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Так, військовослужбовець однієї із військових частин, що дислокується на Житомирщині, з метою отримання первинного військового звання молодшого офіцерського складу - «молодший лейтенант», надав до військової частини, де він проходить дійсну військову службу, завідомо підроблений диплом про наявність у нього вищої освіти, що є необхідною умовою для отримання офіцерського звання. В подальшому наказом Міністра оборони України останньому присвоєно військове звання «молодший лейтенант». В ході проведення досудового розслідування встановлено, що військовослужбовець в у вищому навчальному закладі не навчався та диплом в дійсності не отримував, в ході слідства псевдоофіцер свою вину визнав у повному обсязі та щиро покаявся. Надалі останнього чекає суд та позбавлення незаконного отриманого офіцерського звання. Відповідно до ч. 4 ст. 358 КК України, використання завідомо підробленого документу передбачає максимальне покарання до двох років обмеженням волі», - розповів Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році начальнику сектору патрульної поліції Житомира через «липовий» диплом загрожувало обмеження волі строком на 2 роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рихлюк військова прокуратура диплом військовий  
Матеріали по темі