Події

Суд ще на два місяці продовжив арешт полковнику Без’язикову з Житомира, якого звинувачують у держзраді

27 June 2018, 12:00

Шевченківський суд Києва 26 червня продовжив полковнику ЗСУ Івану Без’язикову з Житомира, звинуваченому у державні зрада та участі у терористичній організації, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці.

Про це 26 червня поінформував «Судовий репортер».

Прокурор Олеся Скрипник просила залишити Без’язикова в СІЗО. Вона сказала про ризик впливу на свідків, яких мають допитати в суді. Також прокурор зазначила, що з таким обвинуваченням відсутні альтернативні види запобіжного захисту.

Адвокат Віталій Титич заявив, що суд дотримується обвинувального ухилу і не приймає аргументи захисту. Титич попросив суд відобразити в ухвалі доводи прокурора про безальтернативність запобіжного заходу, оскільки суд цього, як він стверджує, не робить. Захист має намір оскаржувати таку безальтернативність в Конституційному суді. На його думку, безальтернативність запобіжного заходу суперечить Європейській конвенції з прав людини.

Адвокат наполягав, щоб Без’язикову призначили домашній арешт. Як відомо, раніше Титич пропонував для цього власну квартиру, оскільки обвинувачений зареєстрований у Житомирі.

Титич спростовував ризик впливу на свідків тим, що полковник рік після звільнення з полону перебував на волі і уникав зустрічі з ними, хоча ті намагалися з ним зустрітися.

Захисники полковника повідомили, що тривале тримання під вартою шкодить його соціальним зв’язкам, зокрема спілкуванню з родиною. Раніше адвокати передавали суду документи, що мати обвинуваченого хворіє на онкозахворювання. В останньому засіданні адвокат повідомив, що дитина Без’язикова проходить психологічну реабілітацію у зв’язку з цими подіями.

Інший адвокат полковника Олег Веремієнко сказав, що Без’язикова роблять «цапом-відбувайлом» за Іловайський котел.

Сам Без'язиков заявив, що суд ігнорує його звернення: сім заперечень і три клопотання. Суддя Щебуняєва відповіла, що вони будуть розглянуті.

Суд планував провести засідання 27 червня, але, за словами судді Лідії Щебуняєвої, засідання перенесли на 26 червня у зв’язку з завантаженістю суду. У засіданні суд встиг вирішити тільки питання запобіжного заходу, строк якого закінчувався 13 липня. Суд продовжить розгляд справи 30 липня.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року Шевченківський суд продовжив до 13 липня строк тримання під вартою полковника ЗСУ з Житомира Івана Без'язикова.

7 лютого, під час судового засідання Без’язикову продовжили термін тримання під вартою до 7 квітня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня Шевченківський суд відмовив в охороні родині полковника Без’язикова з Житомира, якого підозрюють у держзраді.

15 січня 2018 року Шевченківський суд долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ з Житомира Іван Без'язиков, розшифровані телефонні розмови. Також військовий поросив для своєї родини охорону.

16 серпня 2014 року Іван Без’язиков потрапив у полон бойовиків під час виконання завдання в зоні АТО, біля села Степанівка. 5 липня полковника ЗСУ Без’язикова, який майже два роки був у полоні, звільнили. 12 грудня Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР». Дружина полковника розповіла подробиці його затримання. Полковника Без'язикова з Житомира госпіталізували з зали Шевченківського суду,засідання перенесли. На брифінгу 13 грудня представник СБУ повідомив, що полковник Іван Без’язиков, якого затримали за підозрою у співпраці з «ДНР», мав посвідчення, підписане лідером бойовиків Олександром Захарченком, а після звільнення з полону їздив до міста Ростов-на-Дону, де зустрічався з кураторами із ФСБ. 16 січня 2017 року Київський суд не задовольнив апеляцію полковника Без'язикова з Житомира і залишив його під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Без'язиков суд держзрада ДНР  
Матеріали по темі