Місто

У житомирській поліклініці можна залишити відгук про лікаря за допомогою QR-коду

2 July 2018, 19:52

Залишити відгук про лікаря використовуючи лише власний смартфон - вже зовсім скоро це стане реальністю в усіх медичних закладах Житомира. Оцінити лікаря та залишити свій відгук за допомогою QR-коду тепер можна в педіатричному відділенні поліклініки № 2, що в мікрорайоні Польова. За словами медиків, така система значно спростить роботу зі скаргами і дозволить реагувати на них оперативніше.


«Дійсно, це дасть змогу нам і головному лікарю нашого центру ухвалювати управлінські рішення і вирішувати завдання. На превеликий жаль, скарги існують. І коли скарга приходить до мене в управління, то я повинна її розглянути, письмово розписувати. А так це все буде в онлайн-режимі. І дійсно це дозволить в короткі терміни ухвалити те чи інше рішення і знайти відповіді на всі запитання», - розповідає начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова.

Представники компанії, яка впроваджує таку систему в лікувальних закладах Житомира розповідають: раніше співпрацювали із приватним бізнесом - мережами кафе та ресторанів. Однак вирішили впровадити таку систему і в державному секторі. Ба більше, якщо для бізнесу ця послуга є платною, то у випадку поліклінік компанія сама покриває усі необхідні витрати.

«Всі QR-коди лікарів підв'язують до тих місць, де людина працює. Можливі ситуації, що педіатр працює в поліклініці і цей же педіатр працює в якійсь приватній клініці. Відповідно цей QR-код є як для приватної клініки, так і для державної установи. І де був на нього залишений відгук, він впливає саме на цю установу. Таким чином буде формуватися глобальна система рейтингування по лікарях, по установах. І жителі міста зможуть вибирати якісне, краще обслуговування і допомагати в процесі створення кращого сервісу в медицині», - каже співзасновник сервісу Revizion Сергій Шапіренко.

Наразі система відгуків буде закритою, однак в подальшому вона може стати загальнодоступним рейтингом лікарів.

«Я вважаю, що це буде чудовий інструмент для можливості вибору сімейного лікаря або лікаря-педіатра. Наприклад, я, коли шукаю інформацію в мережі, то орієнтуюсь на відгуки, які розміщені користувачами. Наразі відгуки на першому етапі буде бачити тільки адміністрація центру. Ми не будемо їх виставляти на загал, але в подальшому ми будемо розглядати таку можливість», - розповідає керівник КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Дідик.

Поки така система працює лише в педіатричному відділенні, втім вже найближчим подібна система діятиме і в інших відділеннях та лікувальних закладах Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, майже третина жителів Житомирської області підписала декларації з лікарями, що перевищує загальноукраїнський показник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медична реформа поліклініка  
Матеріали по темі