Місто

​У Житомирі почали приймати документи для отримання «Картки житомирянина»

3 July 2018, 12:43

У Житомирі розпочався прийом документів на отримання «Картки житомирянина», про це під час брифінгу 3 липня розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Фактично з учорашнього дня у нас розпочато процес видачі «Картки житомирянина», вже навіть маємо першу сотню людей, які подали документи. Зараз працює дві точки, надалі їх кількість буде зростати, на черзі Богунська районна рада. Робимо все це поступово, щоб не створювати зайвого ажіотажу і паніки», - зазначив він.


Подати документи можна у будні з 9 до 17:00 за такими адресами:

  • Корольовська районна рада (м-н Польовий, 8, 2-й поверх)
  • Готель «Житомир» (м-н Перемоги, 6).

Для отримання «Картки житомирянина» громадянин має подати відповідну заяву та мати при собі наступні документи:

  • паспорт та ідентифікаційний код;
  • документ, що підтверджує реєстрацію місця проживання у Житомирі;
  • кольорову фотографію (3х4 або 4х6) у разі відсутності такої у документах, що посвідчують особу;
  • для пільгової категорії – пільгове посвідчення;
  • для працевлаштованих у м. Житомирі – довідка з місця роботи;
  • для студентів навчальних закладів м. Житомира – студентський квиток або довідка з навчального закладу.

«Акцентуємо увагу на значенні даного проекту для Житомира. На першій стадії це буде транспортне рішення, але в цілому воно буде покликане поєднати в собі усі муніципальні сервіси і послуги, а також забезпечити ряд дисконтів та знижок на користування міськими сервісами», - сказав Дмитро Ткачук.

Зокрема, у подальшому за допомогою карток можна буде здійснювати соціальні виплати, надаватимуться банківські послуги, знижки в магазинах, медичне обслуговування, освітні послуги, комунальні послуги тощо.

Також заступник міського голови зазначив, що отримати картку можна буде через місяць після подачі заяви.

«На сьогодні ми очікуємо, що буде виготовлено порядку 50 тис таких карт для людей пільгових категорій, а також для всіх бажаючих житомирян, які мають намір оформити собі таку карту на звичайній основі, як банківська картка. Крім того, для людей, які працюють у місті Житомирі, які отримують заробітну плату на підприємствах, що зареєстровані у Житомирі, така картка також буде як зарплатний проект випущена безкоштовно», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2018 міська рада проголосувала за впровадження «Картки житомирянина». Нагадаємо, «Картка житомирянина» запроваджується з метою впорядкування механізмів надання пільг та послуг громадянам на території міста Житомира, їх обліку та адресності, розвитку безготівкових форм розрахунків, підвищення соціального захисту малозахищених верств населення.

Роз’яснення мера Житомира щодо можливостей «Картки житомирянина» читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка житомирянина  
Матеріали по темі