Влада

В Україні з вуличних стовпів має зникнути реклама, у Житомирі кажуть – вже давно складають протоколи на порушників

4 July 2018, 11:58

Депутати Верховної Ради 3 липня підтримали зміни до Закону України, що заборонить розміщувати рекламу на стовпах, проте, у Житомирі запевняють, що вже давно борються з порушниками, які розклеюють оголошення.

Зокрема, законом встановлюється, що розміщення реклами або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється. У результаті прийняття цього законопроекту використання об’єктів благоустрою буде відбуватись для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини.

«Тому буде обмежено тотальне панування у міському просторі рекламоносіїв, що призводить до візуального засмічення наших вулиць та площ», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

У коментарі Житомир.info 4 липня начальник КП «Інспекція з благоустрою міста Житомира» Юрій Юзвинський розповів, що в обласному центрі, не зважаючи на прийняті зміни до Закону, вже давно складають протоколи на тих, хто розклеює рекламу на стовпах.

«Ми на «суботниках» виходимо і очищуємо стовпи від рекламних оголошень. Закон України вийшов, але цю роботу ми вже робили дуже давно. Ми ловили тих людей, які наклеювали рекламні оголошення, навіть, вчора (3 липня) ми зловили таку особу. Ми на них складаємо адміністративні протоколи, і потім вже адмінкомісія вирішує, які штрафи вони отримають. Ми як працювали, так і працюємо», - наголосив Юрій Юзвинський.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2018 року, з метою запобігання розміщення несанкціонованої реклами на опорах вуличного освітлення, що негативно впливає на загальний вигляд міста, комунальне виробничо-господарське підприємство розпочало роботу з огородження опор сіткою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Верховна Рада реклама Юзвинський  
Матеріали по темі