Місто

На майдані Корольова правоохоронці разом з житомирянами відзначають День Національної поліції

4 July 2018, 13:49

4 липня співробітники головного управління Національної поліції України в Житомирській області та патрульні поліцейські відзначають своє професійне свято – День Національної поліції України.

З 11 до 15 години на майданчику перед кінотеатром «Жовтень» кожен охочий може дізнатись про роботу правоохоронців, більше, безпосередньо, в копів. Також тут можна приміряти на себе бронежилет, каску та потримати у руках поліцейський щит.


«Сьогодні всеукраїнський День Національної поліції і також три роки тому патрульна поліція в 33 містах України виїхала на перше патрулювання. І з нагоди нашого професійного свята ми сьогодні зустрічаємось із громадою для того, щоб вони побачили, що поліція - це не погано, до поліції потрібно звертатись, з поліцією потрібно спілкуватись. І сьогоднішній захід направлений на молодь, на дітей, для того, щоб люди змінювати свої стереотипи і зростали із іншою думкою. Із часу, коли ми вийшли на перше патрулювання і до сьогоднішнього дня, я можу сказати, що люди змінюють своє ставлення до поліції, дійсно багато почали звертатись зі своїми проблемами й іноді, навіть, як до юристів. І що радує особисто мене - до поліцейських звертаються і діти. Якщо їм потрібна допомога, вони не соромляться і розуміють, що їм нададуть допомогу», - каже інспектор зв’язків з громадськістю Світлана Зіляк.

«За три роки відбулись значні зміни. Це підтверджують і люди, з якими ми спілкуємось. Змінився сам підхід до роботи. Змінилась відкритість спілкування. Якщо раніше система була більш закрита для отримання інформації, то зараз поліція стала працювати більш публічно, більш відкрито і спілкування із людьми відбувається практично безпосередньо», - вважає заступник начальника ГУНП України в Житомирській області Артем Лисогор.

Як повідомляв Житомир.info, поліцейських Житомирської області привітали з професійним святом, на урочистостях «засвітилися» й нардепи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція свято майдан Корольова  
Матеріали по темі