Влада

У Житомирській області директора ТОВ «Валки-Ільменіт» оштрафували за незадекларовану земельну ділянку

12 July 2018, 11:31

На Житомирщині депутат-директор надровидобувного товариства, придбавши майже за 150 тис грн земельну ділянку, не повідомив про суттєві зміни у майновому стані.

Про це 12 липня повідомила прес-служба прокуратури області.

«Коростишівською місцевою прокуратурою, за результатами опрацювання відомостей з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлено факт неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані депутатом Хорошівської районної ради. За виявленим фактом Управлінням захисту економіки ДЗЕ НПУ складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та скеровано до суду. У ході судового розгляду, який забезпечувала місцева прокуратура, встановлено, що депутат районної ради, перебуваючи на посаді директора товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається надровидобувною діяльністю, ще 09.08.2017 придбав земельну ділянку вартістю 142 346 грн, про що мав би протягом 10-денного терміну повідомити НАЗК. Проте, депутат місцевої ради проігнорував вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та не подав відповідне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Постановою Володарського-Волинського районного суду депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф у розмірі 1700 грн», - йдеться у повідомленні прокуратури.

В постанові Володарсько-Волинського районного суду від 26 червня 2018 року зазначається, що депутат-порушник працює директором ТОВ «Валки-Ільменіт».

Скрішнот постанови райсуду

За даними сайту YouControl, директор цього ТОВ – Бондар Іван Костянтинович. На місцевих виборах 2015 року він був обраний депутатом Хорошівської районної ради від Опозиційного блоку. В декларації Івана Бондаря за 2017 рік не вказана дана земельна ділянка, але є інформація про придбання нерухомого майна (земельної ділянки) вартістю 142 тис. 346 грн.

Крім штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн, директор ТОВ «Валки-Ільменіт» має також сплатити судовий збір в розмірі 352,40 грн. Постанова суду набула законної сили 9 липня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської облради 31 травня 2018 року депутати проголосували за відмову ТОВ «Валки-Ільменіт» у наданні дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд декларація Валки-Ільменіт депутат Хорошівський район  
Матеріали по темі