Місто

Перші «Картки житомирянина» містяни можуть отримати вже наприкінці серпня

13 July 2018, 12:29

У Житомирі триває реалізація проекту «Картка житомирянина», яку першими мають отримати більше 50 тисяч пільговиків. Наразі КП «Житомиртранспорт» разом із департаментом соцзахисту і «Ощадбанком» опрацьовують процедуру ефективного прийому заяв містян. Нині працює три пункти, де можна подати заявку – це Корольовська та Богунська райради і готель «Житомир». За словами директора «Житомиртранспорту» вже прийняли близько 4 тисяч заяв на отримання «Картки житомирянина».


«З початку липня розпочався процес оформлення заяв. Тобто, має бути для того самого банку набрана певна кількість заяв, щоб замовити партію карток. Ми зараз очікуємо, що до кінця місяця ця партія буде сформована, і на кінець серпня ми вже почнемо отримувати перші картки, якими люди вже зможуть користуватися. У першу чергу в громадському транспорті. Близько 3700 заяв уже прийнято від громадян. В першу чергу – це соціальні верстви населення. Ми говоримо про те, що найпершою послугою, яка буде підключена до картки житомирянина – це право пільгового проїзду. Пенсіонери, люди пільгових категорій, люди старшого віку, вони і є першими, хто звертається за її оформленням. Картка житомирянина – це, по суті, внутрішній паспорт житомирянина, за яким будуть надаватися різноманітні пільги та соціальні виплати. Очікуємо, що за прикладом інших міст, будуть підключатися різноманітні мережі чи отримання медичних послуг, обслуговування в закладах культури, безперешкодно або з додатковими бонусами. Картка житомирянина буде призначена у перспективі не тільки для пільгових категорій щодо пільгового проїзду, а і для будь-якого житомирянина. Оскільки, за прикладом європейських міст і Тернополя, безготівковий проїзд за карткою у перспективі буде дешевший, готівковий буде дорожчий. Відповідно, житомиряни, які сплачують податки у Житомирі і наповнюють міський бюджет, будуть забезпечені правом на більш дешевий проїзд, оскільки громадський транспорт переважно фінансується з міського бюджету», - розповідає директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

За його словами, в подальшому планують створити іще й мобільний додаток «Картка житомирянина», завдяки якому можна буде спостерігати за усіма виплатами та пільгами через особистий електронний кабінет.

Нагадаємо, 13 липня на позачерговому виконкомі директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет повідомив, що в день надходить близько 600 заяв на оформлення «Картки житомирянина».

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 6 червня 2018 року мер підписав договір про співпрацю за проектом «Картка житомирянина» між виконавчим комітетом Житомирської міської ради та АТ «Ощадбанк», а члени виконкому проголосували за проект рішення про запровадження «Картки житомирянина», яким затверджений Порядок видачі, обігу та припинення дії багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка житомирянина» та Положення про єдиний реєстр утримувачів «Карток житомирянина».

Приймати документи для оформлення «Картки житомирянина» почали з 2 липня 2018 року у двох пунктах: у будні з 9 до 17:00 в Корольовській районній раді (майдан Польовий, 8, 2-й поверх) та готелі «Житомир» (майдан Перемоги, 6). 12 липня заступник мера Дмитро Ткачук повідомив, що за десять днів понад 3 тисячі людей подали документи на оформлення «Картки житомирянина», ще один пункт відкрився у Богунській районній раді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка житомирянина транспорт Фурлет  
Матеріали по темі