Влада

Власникам житомирських МАФів, які продають алкоголь та тютюн, зменшили коефіцієнт плати на благоустрій з 3 до 2

18 July 2018, 16:37

Власникам житомирських МАФів, які продають алкогольні та тютюнові вироби, зменшили коефіцієнт плати на утримання об’єктів благоустрою з 3 до 2.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні виконкому 18 липня під час розгляду питання про внесення змін в додатки до рішення виконавчого комітету міської ради від 21.09.2016 №887.

«В додатку № 1 до Порядку визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності в утриманні об’єктів благоустрою на території міста Житомира розмір коефіцієнта функціонального використання тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності «продаж тютюнових виробів» та «продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв» з «3» змінити на «2», - зазначається в проекті рішення.

Представник інспекції з благоустрою, яка заключає відповідні договори з власниками МАФів поцікавилася системою перерахунків вже сплачених коштів та повідомила про втрати бюджету.

«По 140 договорам вже проплатили до кінця року. Якщо ми приймемо рішення і воно буде з 1 серпня діяти, то ми маємо повернути їх кошти чи як? Якщо ми переходимо з коефіцієнту 3 на 2, то втрати бюджету складуть 350 тисяч гривень на рік», - зауважила член виконкому, заступник директора КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Наталія Павлюк.

Мер Сергій Сухомлин озвучив зміни до проекту рішення: вказати чітку дату введення його в дію – з 1 серпня 2018 року; інспекції з благоустрою провести роботу з підприємцями, які заключили договори, по зарахуванню цих коштів на наступний рік.

Цю пропозицію підтримали 17 з 18 присутніх членів виконкому (всього у складі виконкому 25 осіб).

Як повідомляв Житомир.info, у порядку денному чергового засідання міськвиконкому було 26 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МАФ виконком Сухомлин Павлюк  
Матеріали по темі