Влада

Уряд затвердив єдині правила розміщення будинкових телекомунікаційних мереж, - віце-прем’єр-міністр

19 July 2018, 09:53

Уряд затвердив єдині правила розміщення будинкових телекомунікаційних мереж та доступу провайдерів до інфраструктури будинків. Прийняті рішення спрямовані на імплементацію Директиви 2002/19/ЄС про доступ до електронних комунікаційних мереж та пов’язаного оснащення.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідних урядових постанов – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Ми наводимо порядок у розміщенні телекомунікаційних мереж у будинках (як у вже збудованих, так і новому будівництві) за стандартами ЄС. Встановлюємо прозорі правила взаємодії власника та провайдера, дерегулюємо умови доступу провайдерів до споживача», - зазначив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, це стосується розміщення, модернізації, експлуатаційного та технічного обслуговування засобів телекомунікацій і порядку взаємодії власника інфраструктури об’єкта будівництва і замовника доступу (провайдерів).

Зокрема, визначається порядок звернення замовника до власника інфраструктури щодо отримання доступу до інфраструктури будинкової розподільної мережі (БРМ), строк розроблення та видачі технічних умов з доступу, порядок розроблення і погодження проектної документації, строки укладення договору та умови його розірвання, порядок та умови припинення користування елементами інфраструктури БРМ, демонтажу технічних засобів телекомунікації, розміщених без укладання договору з доступу до інфраструктури БРМ тощо.

18 липня на засіданні Уряду були прийняті постанови «Про затвердження Правил надання доступу до інфраструктури об’єкта будівництва» та «Про затвердження Правил надання доступу до інфраструктури будинкової розподільної мережі».

Як повідомляв Житомир.info, Мінрегіон дозволив з 1 жовтня 2018 року при будівництві багатоповерхівок відразу склити балкони та лоджії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ Зубко будинок інфраструктура телекомунікації  
Матеріали по темі