Події

У Житомирі суд призначив покарання правоохоронцям, які «дозволили» військовому втекти з гауптвахти

23 July 2018, 15:37

У Житомирі 20 липня суд виніс вирок трьом особам, які «дозволили» втекти з гауптвахти військовослужбовцю.

Про це 23 липня у коментарі Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Військова прокуратура Центрального регіону України здійснює постійний контроль за випадками недбалого ставлення військовослужбовцями до виконання службових обов’язків. Так, наприкінці травня 2018 року з гауптвахти Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку, скориставшись неуважністю правоохоронців, здійснив втечу засуджений військовослужбовець. Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України в ході здійснення процесуального керівництва за фактом втечі засудженого встановлено, що вказаний військовослужбовець втік під час проведення господарських робіт на території гауптвахти через відсутність контролю з боку посадових осіб гауптвахти Житомирського зонального відділу ВСП та неналежне виконання останніми своїх обов’язків», - зазначив майор юстиції.

«Попри те, що через 5 годин утікач був затриманий співробітниками військової служби правопорядку, за вказаним фактом військовою прокуратурою Житомирського гарнізону складено та направлено до суду 3 протоколи про вчинення трьома посадовими особами гауптвахти Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку військових адміністративних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Недбале ставлення до військової служби»). 20 липня Богунський районний суд Житомира погодився з принциповою позицією військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України та визнав винними військових посадових осіб: начальника групи охорони та його заступника, а також чатового патрульно-постової служби. Суд призначив помічнику групи охорони стягнення у виді утримання на гауптвахті строком на 7 діб, начальнику групи та чатовому патрульно-постової служби - штраф у розмірі 2400 гривень кожному», – повідомив Олексій Рихлюк.

Також, за словами заступника військового прокурора щодо військовослужбовця, який втік з гауптвахти триває досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року в Житомирській області командира однієї з військових частин відправили «відпочивати» на гауптвахту через вживання алкоголю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рихлюк військова прокуратура суд гауптвахта  
Матеріали по темі