Здоров'я

У Житомирі відкрили нове відділення гемодіалізу обласної лікарні на 10 місць

24 July 2018, 11:34

В приміщенні комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічна медичне об'єднання» 24 липня відкрили нове відділення гемодіалізу. У відділенні облаштовано 10 місць для лікування пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю.

За словами представників влади, пацієнти тут лікуватимуться безкоштовно, за рахунок державних коштів.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, в березні 2018 року голова обласної ради Володимир Ширма оглядав приміщення стоматполіклініки на вул.Грушевського, 33а, де згодом буде розміщуватись відділення гемодіалізу обласної клінічної лікарні для прийому пацієнтів з Житомира та найближчих населених пунктів. На ремонтні роботи передбачалося виділити з обласного та міського бюджетів 2,3 млн грн, голова облради ставив перед будівельниками вимогу завершити ремонті роботи до 1 червня.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 19 грудня 2017 року в.о. директора департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук заявила, що влада Житомира виділяє з міського бюджету 1 млн грн на створення відділення гемодіалізу в приміщенні обласної стоматологічної поліклініки. В січні 2018 року на нараді у голови обласної ради Володимира Ширми обговорювалось питання використання порожніх приміщень, які перебувають на балансі КУ «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради: було рекомендовано підготувати документи для надання в оренду майже 300 кв.м обласній клінічній лікарні для розміщення там відділення гемодіалізу, в якому матимуть змогу проходити процедури жителі обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гемодіаліз обласна лікарня  
Матеріали по темі