Місто

Влада міста і області веде перемовини з аерокосмічною компанією щодо створення інжинірингової школи в Житомирі

25 July 2018, 17:04

У Житомирі планують створити інжинірингову школу. На думку влади міста й області – це відкриє нові можливості для підготовки фахівців у сфері космічних технологій та робототехніки.

Такою ідеєю зацікавилась аерокосмічна компанія Firefly Aerospace, яка неабияк знається на подібних проектах. Адже, допомогла створити подібну школу у Дніпрі. Саме тому власник компанії Firefly Aerospace Максим Поляков і завітав до Житомира. Представники влади показали підприємцю музей ім. С. П. Корольова та колишній кінотеатр «Космос», обговоривши можливі перспективи співпраці.


«Наші люди, українці, які змогли реалізуватись за кордоном своїм інтелектом, створюють космічну техніку і є на передовій науки у світі. Сьогодні до нас приїхав один з таких людей, власник однієї з небагатьох приватних космічних компаній, який має компанії у США, Великобританії. Ядро цих компаній - це українці. Інженери працюють у нас, в Україні: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Львові. Ми маємо надію, що будуть працювати і у Житомирі. Обговорювалось багато проектів: створення школи інженерії, ІТ-спеціалістів. Щодо нашого музею космосу говорили, щоб відкрити тут сучасні експонати. Те, що українці роблять зараз», - каже депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін.

«Це дуже серйозна, потужна компанія. Десь приблизно в кінці року планують запуск космічного корабля цієї компанії. Це тільки один із напрямків цього бізнесу. Це великі офіси на яких працює близько 2500 тисяч працівників: програмісти, інженери. Вони також вкладають гроші в розвиток дітей, студентів. В Запоріжжі, в Дніпрі будуть відкриватися інжинірингові школи, фактично в Дніпрі одна вже працює. Для прикладу, діти, студенти створюють ракетоносії, які будуть брати участь у міжнародних змаганнях і будуть піднімати ракету на 110 км. Це дуже великі проекти. Саме про таку школу в Житомирі ми розмовляли з ними. Я роблю все, щоб в Житомирі з’явився другий майданчик музею космонавтики. Ця компанія, яка працює з космосом, є інтерес допомогти по цьому проекту. Більше поки я нічого сказати не можу, але наступна зустріч у нас відбудеться в Дніпрі, десь через тиждень і ми будемо відпрацьовувати деякі практичні кроки», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Детальніше про великий ІТ-проект на базі колишнього заводу «Електровимірювач» читайте в інтерв’ю з мером Житомираінтерв’ю з мером Житомира

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомли6н Кізін інжинірингова школа музей космонавтики  
Матеріали по темі