Влада

Директори комунальних підприємств Житомира приносять фінплани на наступний рік, де їхня зарплата збільшена на 100%, - депутат міськради

26 July 2018, 09:39

Директори комунальних підприємств в проектах фінансових планів на 2018 рік передбачають підвищення своєї зарплати на 100%.

Про це на початку позачергової сесії Житомирської міської ради 26 липня сказав депутат Олександр Рибак (фракція Об’єднання «Самопоміч»).

«Я є членом комісії по формуванню фінансових планів комунальних підприємств. Не зрозуміло, чому профільні заступники, керівники управлінь, які курує заступник Сергій Кондратюк, не приходять на цю комісію. Керівники комунальних підприємств збільшили собі зарплати на 100%, наприклад зарплата керівника ВЖРЕП підвищив собі зарплату на 107% сума – 12 тис. 158 грн, і це ще найменша зарплата. І кожне підприємство приходить з фінпланом, де треба додаткове фінансування – 5 мільйонів, 2 мільйони. Хто контролює формування цих фінпланів, чи є у нас кошти в міському бюджеті», - допитувався Олександр Рибак.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що зарплати треба збільшувати, бо минулого року була ситуація, коли ціла бригада водоканалу поїхала на заробітки.

«Зарплата майстра, який працює в цеху, складає тролейбуси, становить 4,5 тисячі гривень. Це взагалі не зарплата. І піднімаючи зарплату ми збільшуємо купівельну спроможність цих людей і ПДФО, яке повертається до нас через бюджет», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер доручив підготувати на депутатські комісії інформацію про наявність галузевих угод на комунальних підприємствах, обґрунтування їхніх фінпланів та іншу інформацію, щоб депутати могли розуміти, на що планують витрачати кошти.

Позачергова сесія почалася з 20-хвилинною затримкою, на засіданні присутні 36 депутатів з 42. У порядку денному було 20 питань, з яких 12 – «земельні».

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин розпорядився скликати позачергову сесію міськради в один день з обласною – 26 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рибак Сухомлин сесія міська рада  
Матеріали по темі