Влада

Депутати облради не погодили продаж на аукціоні дозволів на видобуток бурштину на двох ділянках в Житомирській області

26 July 2018, 13:49

Депутати обласної ради не погодили продаж на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами на двох «бурштинових» ділянках в Ємільчинському районі: «Бараші» площею 311,9 га та «Вікторівка» площею 94,0 га.

Такі рішення ухвалили на черговій сесії Житомирської облради 26 липня.

«Ставлю на голосування проект рішення про відмову, профільна комісія не погодила», - повідомляв перед цими двома голосуваннями голова обласної ради Володимир Ширма.

За відмови по обох проектах рішень проголосувала однакова кількість депутатів – 57.

Нагадаємо, депутати Барашівської сільської ради Ємільчинського району просили колег з обласної ради не голосувати за проект рішення щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, бурштину ділянки «Бараші» площею 311,9 га.

Як повідомляв Житомир.info, 26 червня на сайті Житомирської обласної ради були оприлюднені проекти рішень сесії щодо погодження продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами на двох «бурштинових» ділянках в Ємільчинському районі: «Бараші» площею 311,9 га та «Вікторівка» площею 94,0 га.

У травні 2017 року поліція затримала чоловіків, які в пошуках бурштину екскаваторами розривали ґрунт на околиці села Бараші Ємільчинського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма обласна рада Ємільчинський район Бараші бурштин  
Матеріали по темі