Події

Депутат про криміногенну ситуацію в Коростені: Таке враження, що у нас тимчасово окупована територія злочинцями

27 July 2018, 12:21

Депутат Житомирської обласної ради Віталій Науменко (фракція УКРОП) занепокоєний криміногенною ситуацією в райцентрі Коростень.

Про це він сказав на сесії облради 26 липня, звертаючись до начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслава Печененка.

«Звертаюсь до вас від імені мешканців міста Коростень: негайно вплинути на криміногенну ситуацію, яка склалась в нашому місті. Рівень злочинності досяг критичного максимуму: кожного дня грабують квартири, машини, б’ють вікна, двері в магазинах та офісах, палять автомобілі, б’ють людей, вбивають людей. За останній місяць скоєно 15 нападів на офіси та магазини, пограбовано 8 квартир, 10 автомобілів, скоєно 3 напади на людей. Приватних підприємців, які є основним джерелом наповнення бюджету, змушують платити данину злочинцям, а у випадку відмови – систематично б’ють вікна, що призводить до закриття бізнесу. Жоден із злочинів досі не розкритий, і складається враження, що представники Національної поліції покривають злочинців. Місцеві жителі у відчаї, довіра до поліції, до влади падає. Просимо негайно втрутитись, бо складається враження, що у нас тимчасово окупована територія злочинцями, на якій немає української влади та законів. Вимагаю від правоохоронних органів та керівництва області запобігти розгулу злочинності та забезпечити правопорядок на території усієї Житомирської області», - сказав Віталій Науменко.

Кілька днів тому коростенські телевізійники оприлюднили відеосюжет про напади на три магазини одного власника, які сталися в ніч з 18 на 19 липня.


Ситуацію прокоментували в поліції Житомирської області.

«19 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи увірвалися до магазинів, до п’яти магазинів, які працюють цілодобово, та почали бити товар. За цим фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство вчинене групою осіб). На даний час тривають заходи щодо встановлення осіб», - сказала в коментарі Житомир.info речник ГУНП Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 11 липня у Коростені підпалили автомобіль Renault Scenic, який належить місцевому підприємцю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Коростень Науменко ГУНП злочинність  
Матеріали по темі