Політика

​Суд вирішує, чи варто знову брати житомирського блогера під варту, а чи змінити цілодобовий арешт на нічний

6 August 2018, 13:27

6 серпня в Житомирі триває судове засідання у справі житомирського блогера Василя Муравицького, якого обвинувачують у державній зраді.

Станом на 13 годину суд у дорадчій кімнаті вирішує, чи варто знову змінювати журналісту міру запобіжного заходу на більш жорсткий, - повідомляє з зали засідань кореспондент Житомир.info.

«Прокурор Вадим Левченко попросив змінити міру запобіжного заходу із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою, оскільки, на думку звинувачення, і досі існують ризики. Натомість захисник просить змінити міру запобіжного заходу із цілодобового домашнього арешту на домашній арешт в нічну пору доби, бо є кілька пропозицій щодо працевлаштування Василя з фіксованим окладом, щоб він міг утримувати малолітню дитину», - інформує журналіст Житомир.info.

Рішення буде оголошене о 14:30.

Подробиці засідання дивіться в сюжеті

Нагадаємо, 6 серпня в Корольовський райсуд знову не з’явилися адвокати Муравицького Андрій Гожий та Андрій Доманський. Попри це обвинувачений попросив продовжувати засідання, тоді як за аналогічних обставин 27 липня 2018 року суд перенесли.

27 червня 2018 блогеру змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт на 2 місяці. 18 липня в ГУНП йому одягли електронний браслет.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 13 жовтня речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду. 29 березня 2018 року суд продовжив блогеру Муравицькому термін тримання під вартою на 60 діб, а перед тим суд двічі переносив розгляд справи по суті через відсутність доступу адвоката блогера Руслана Берещенка до матеріалів кримінального провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький блогер державна зрада суд  
Матеріали по темі