Здоров'я

Чотирирічну вихованку житомирського дитсадка госпіталізували з підозрою на кір

8 August 2018, 10:27

Вихованка житомирського ДНЗ №27 потрапила до лікарні з важкою формою кору.

Про це Житомир.info розповіла мама однієї з дітей групи, яку відвідувала дитина, що занедужала.

У ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Житомир.info підтвердили інформацію про хвору дитину, яку госпіталізували з підозрою на кір.

«7 серпня, близько 15.00, з 27-го садочка міста Житомира надійшло термінове повідомлення про підозру захворюваності на кір. Зазначу, що лабораторна діагностика проводиться після 5-го дня висипання. Тобто, кір – це попередній діагноз. 4-річна дитина наразі перебуває у лікарні. Сьогодні розпочнемо працювати у вогнищі захворювання», – поінформувала завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

Вона також зазначила, що дитина не щеплена від кору через відмову батьків, та наголосила, що вакцинація – єдиний надійний метод профілактики захворювання.

«Перевірятимемо, який стан щеплень у ДНЗ. Адже, відповідно до законодавства про захист населення від інфекційних захворювань, в організованих колективах діти мають бути щепленими. І тут є проблема», – акцентувала Тетяна Лутай.

Як повідомляв Житомир.info, у липні в багатодітній родині в Бердичівському районі Житомирській області на кір захворіли 8 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр  
Матеріали по темі