Події

Апеляційний суд залишив під домашнім арештом власника мікроавтобуса, в якому під Житомиром загинули 10 людей

9 August 2018, 16:08

Апеляційний суд Житомирської області залишив без змін постанову Корольовського райсуду Житомира від 23 липня, якою було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці директору транспортної компанії «РІВНЕ ТРАНС-ГРУП».

Про це 8 серпня інформує портал «Судова влада України».

«8 серпня 2018 року Апеляційний суд Житомирської області залишив без змін ухвалу Корольовського районного суду міста Житомира від 23.07.2018, якою було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці директорові транспортної компанії «РІВНЕ ТРАНС-ГРУП», водій якої був причетним до смертельної ДТП на трасі Київ – Чоп поблизу села Глибочиця Житомирського району. При прийнятті такого рішення суд апеляційної інстанції керувався нормами чинного кримінально-процесуального законодавства України з урахуванням всіх обставин по справі та доводів сторін – як обвинувачення, так і захисту. Підозрюваному, який не був раніше судимим, інкримінують випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації (стаття 287 Кримінального кодексу України). Максимальною мірою покарання, передбаченою цією статтею, є позбавлення волі на строк до п’яти років», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 липня Корольовський районний суд Житомира обрав запобіжний захід Петру Луцику. Це власник маршрутки, яка 20 липня розбилася на Трасі Київ-Чоп.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня близько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. Власника маршрутки, у якій під час ДТП біля Житомира загинуло 10 осіб, затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка ДТП суд апеляція Рівне  
Матеріали по темі