Суспільство

Троє вчителів із Житомирської області стали напівфіналістами національної премії Global Teacher Prize Ukraine-2018

16 August 2018, 10:11

Троє вчителів з Житомирської області увійшли до ТОП-50 премії Global Teacher Prize Ukraine-2018.

Про це 15 серпня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Троє вчителів із Житомирської області увійшли до ТОП-50 премії Global Teacher Prize Ukraine та стали напівфіналістами:

Андрійчук Оксана – Всесвітня історія, Історія України, Людина і світ, Правознавство, Художня культура; м. Новоград-Волинський, Житомирська область; Новоград-Волинський колегіум (ліцей № 11);

Бойко Тетяна – Вчитель початкових класів; м. Бердичів, Житомирська область; Навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія-ліцей» № 10;

Слинчук Галина – Англійська мова; смт. Лугини, Житомирська область; Лугинська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2», - інформують в ОДА.

Під час відбору ТОП-50 анкету кожного учасника перевіряли три людини (асесори) у різних містах України.

«31 серпня стане відомо імена ТОП-10 учителів країни. Вони зберуться у вересні в асесмент-центрі у Львові, де на них чекатимуть нові знайомства, робота в командах, розваги та презентації, під час яких члени журі оберуть переможця», - зазначають у прес-службі облдержадміністрації.

У публікації на сайті Міністерства освіти і науки України від 17 квітня 2018 року зазначено, що премія в Україні проходить вдруге, призовий фонд – 250 000 грн.

«Наша мета – наголосити на важливості професії вчителя для майбутнього України та підняти її престиж. Саме тому, цього року окрім поїздки в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019, ми збільшуємо призовий фонд зі 100 000 гривень до 250 000, які отримає переможець Global Teacher Prize Ukraine», - цитує прес-служба МОНУ голову громадської спілки «Освіторія», організатора та голову журі премії Global Teacher Prize Ukraine Зою Литвин.

Також зазначається, що цьогоріч найкращого вчителя України оберуть серед десятки фіналістів, які отримають рік безкоштовного навчання від ГС «Освіторія».

Довідка з сайту Міністерства освіти і науки України. Global Teacher Prize — «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів. Національну премію в Україні ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році, мета якої не лише популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж викладача.

Детальніше про премію читайте на сайті – https://globalteacherprize.org.ua.

Як повідомляв Житомир.info , минулого року троє вчителів з Житомирської області вперше стали номінантами конкурсу «Вчитель року – 2017».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: учитель премія конкурс  
Матеріали по темі