Події

У Житомирі через гнилі зливостоки затопило багатоповерхівку, вода лилась з четвертого поверху

16 August 2018, 14:26

Минула ніч для мешканців дев’ятиповерхівки, що по вулиці Перемоги, 51 у Житомирі, виявилася неспокійною. Дощило не лише на вулиці, а і у квартирах, з четвертого по перший поверхи. Всьому виною, бідкаються місцеві мешканці, прогнила зливостокова система.

«Ось цей шматочок, ось все гниле і там все гниле. Цей шматочок (ред. труби) замінили і вирішили, що все. А це прийдуть, якимось пульверизатором візьмуть цю трубу і кажуть, ми все зробили. Тільки дощ – і знову. Вже десять років не можна вирішити цю проблему, це жах», - бідкається місцева мешканка Галина Король.


Вода текла рікою, й килимки у тамбурах квартир не єдиний доказ нічного потопу. Найбільше дісталося квартирі пані Оксани, в якій вода, власне, й знайшла вихід – через стіну.

«Прорвало стіну, під тиском вода йшла в квартиру. Мені повністю затопило квартиру, всі кімнати, всі меблі, вся вода під тиском йшла мені в квартиру. До цього у мене тут була дерев’яна оббивка, був нормальний стан. Довелося все зірвати, адже все розбухло: лінолеум, дерево. Тут проводка, довелося викликати електрика, тому що сира стіна, лічильник, і тут вже плавилась проводка, коротило. Несуча стіна, вона вся мокра, це вже небезпечно, і невідомо, чим це все завершиться», - розповідає місцева мешканка Оксана Вигівська.

Жінка каже: іще на початку серпня мешканці будинку звертались з офіційним листом до ЖЕКу №5, аби той врешті навів лад та замінив гнилі труби зливостокової системи. Проте після так званих ремонтів комунальників, каже пані Оксана, краще не стало.

«Ми писали заяви до ЖЕКу й 7 серпня подавали на начальника ЖЕКу з підписами мешканців. Реакції особливої не було. Ми сьогодні вранці звернулись до ЖЕКу, вони сказали, що все зробили, все відремонтували, як виявляється, але відремонтували таким чином, що все пішло мені напряму в квартиру», - нарікає пані Оксана.

Самі ж комунальники кивають на погодні умови та виправдовуються: роблять усе можливе й обіцяють за тиждень усе полагодити.

«В курсі усієї ситуації. Зараз люди пішли, підраховують матеріали, що потрібно поміняти по трубах, саме на пластик. Труби згнили. Від даху немає іще труби десь 10 см зверху, якщо навіть перекрити, воно в щілини затече. Упродовж наступного тижня буде завершено ремонт. Але ЖЕК робить 10% від усієї труби, а зараз ми будемо всю міняти за свій рахунок. Зрозумійте, за один день не зробити, дощі були сильні, і за рахунок дощів не можна було бетонувати, зрозумійте. Я все знаю», - каже директор КП «ВЖРЕП №5» Андрій Кучик.

На запитання, хто ж компенсуватиме постраждалим мешканцям збитки, Андрій Кучик запевнив: ЖЕК буде робити перерахунки.

«ЖЕК зобов’язаний зробити перерахунки, ми зобов’язані це зробити, ми за це беремо гроші. Ми людям будемо робити перерахунки, нехай звертаються до нас із заявами», - зазначає директор КП «ВЖРЕП №5».

Місцеві мешканці діляться: якщо ЖЕК не виконає своїх обіцянок, налаштовані діяти рішуче, ба більше – йти до суду.

«Я налаштована звертатись до суду, я так це все не залишу. Це так не можна залишати, адже так буде з одним будинком, другим, третім, і у нас скоро рухне все», - додає Оксана Вигівська.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2018 року у Житомирі через обвал стелі у двоповерховому будинку по вулиці Вільський Шлях ледь не загинула жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дощ злива затоплення  
Матеріали по темі