Суспільство

Бердичівський перевізник хоче закрити 20 рейсів, в ОДА зберуть нараду

16 August 2018, 17:36

У Бердичеві один з автоперевізників через збитковість збирається припинити рейси за приміськими та окремими міжміськими сполученнями.

Про це 16 серпня повідомив сайт РІО Бердичів.

«Оголошення про це з’явились в автобусах кілька днів тому. Було повідомлено, що з 25 серпня припиняються рейси в двадцяти напрямках: Жежелів, Бродецьке, Житинці, Тернівка, Скраглівка, Гардишівка, Слободище, Вакуленчук, Лісова Слобідка, П’ятигірка, Буряки, Шпиченці, Кукільня, Гвоздава, Панасівка, Пилипи, Хмелище, Обухівка, Катеринівка, Вишенька. Тобто майже всі рейси по району і навіть деякі рейси до сіл сусідніх районів», - пише сайт й повідомляє, що керівник АТП направив до державних органів відповідного листа.

«У зв’язку із вкрай складною фінансово-економічною ситуацією, яка склалася на підприємстві в наслідок систематичної (починаючи з 2015 року) несплати у повному обсязі коштів на відшкодування втрат ТОВ «Бердичівське АТП-11837» за перевезення пільгової категорії пасажирів, заборгованість на 10.08.2018 склала 8529489 грн, підвищення мінімальної заробітної плати, зростання цін на ПММ, запчастини до автотранспорту, електроенергії та газу, як наслідок має заборгованості в сумі 1128137 грн та по кредитах банків в сумі 834665 грн», - йдеться у листі.

З сайту РІО Бердичів

В управлінні дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації, куди Житомир.info звернувся за коментарем, розповіли, що у зв’язку з цією ситуацією буде проведена нарада.

«До нас надійшов лист від автоперевізника про те, що він має намір призупиняти рейси. Наступного тижня маємо збирати термінову нараду за участю всіх органів місцевого самоврядування тих сіл, сполучення з якими має призупинятися, запросимо райдержадміністрації й усіх, хто до цього питання причетний, й будемо більш детально вивчати це питання. Одна з причин такого рішення автоперевізника – невідшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян органами місцевого самоврядування. Будемо вживати заходів, щоб села не залишились без транспортного сполучення», - зазначив т. в. о. начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації Валерій Ясинецький.

Нагадаємо, 14 серпня 2018 Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу виконавчого комітету Житомирської міської ради на рішення Корольовського суду м. Житомира від 29 березня 2018 року. У жовтні 2017 депутат Богунської районної ради м. Житомира Микола Череднік (фракція УКРОП) оскаржував у суді рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 13 жовтня 2017 року щодо пільгового проїзду. На засіданні виконкому 15 серпня мер Житомира заявив, що поки за пенсіонерами лишається право на безкоштовний проїзд у маршрутках.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2017 міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн. Також рішенням виконкому в угоди з перевізниками внесли доповнення щодо перевезення за власний кошт вісьми категорій пільговиків. Пунктом 2 в міських маршрутках встановлювався час для перевезення пільгових категорій громадян з 10.00 до 16.00. Рішення виконкому почало діяти з 19 жовтня 2017.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів перевізник  
Матеріали по темі