Влада

«Кварцсамоцвіти» не припиняє спроби отримати дозвіл Житомирської облради на розробку родовищ у Хорошівському районі

20 August 2018, 12:31

Акціонерне товариство «Кварцсамоцвіти» знову звернулася за отриманням дозволу на розроблення 1359 га родовищ, що знаходяться у Хорошівському районі Житомирській області.

Відповідний проект рішення сесії 20 серпня опублікований на сайті обласної ради.

«Відповідно до ст. 9-1 Кодексу України про надра, ст. ст. 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення Державної служби геології та надр України від 02.08.2018 № 14979/03/12-18, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, обласна рада вирішила погодити надання спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки Південної та Центральної частини Вишняківської і Дворищенської ділянок Волинського родовища п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу загальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі Житомирської області», - зазначається у проекті рішення.

Нагадаємо, 26 червня був оприлюднений проект рішення сесії облради про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти», але профільна комісія не підтримала це рішення і більшість депутатів на сесії 26 липня проголосували за відмову у наданні дозволу. Це була вже четверта відмова у поточному році.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2017 року обласна рада відмовила у погодженні публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, що знаходиться у Житомирській області. 27 липня минулого року депутати облради знову відмовили ПАТ «Кварцсамоцвіти» На сесії 7 березня 2018 року обласна рада знову відмовила у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти». 31 травня зняти з розгляду питання надання дозволів на користування надрами компаніям «Валки-Ільменіт» та «Кварцсамоцвіти» вимагали активісти, і депутати вчергове відмовили у наданні спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

До 24 квітня 2018 року серед засновників ПАТ «Кварцсамоцвіти» був Фонд держмайна, а кінцевим бенефіціарним власником - громадянин Республіки Кіпр Васілікі Аргіру. Тепер це акціонерне товариство (АТ), де 100% акцій належить ТОВ «Столичне будівництво», яке зареєстроване в Херсоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада родовище копалини Кварцсамоцвіти  
Матеріали по темі