Влада

​Суди оштрафували два десятки посадовців Житомирської області, які забули про конфлікт інтересів

22 August 2018, 09:52

За 7,5 місяців 2018 року за сприяння Бердичівської місцевої прокуратури Житомирської області оштрафовані 20 осіб, які скоїли адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Про це 21 серпня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«З початку 2018 року, за результатами розгляду судами адміністративних протоколів, здійсненого за участі Бердичівської місцевої прокуратури, до 20 осіб, що вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу. Про це повідомив перший заступник керівника Бердичівської місцевої прокуратури Сергій Сивак», - інформує прокуратура.

За даними Сергія Сивака, прокуратура, зокрема, обґрунтовано довела у суді факт вчинення начальником відділу культури та туризму Ружинської райдержадміністрації адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП. Постановою Ружинського районного суду особу визнано винним у вчиненні зазначених правопорушень та застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу на сумі 3400 гривень.

«Цей посадовець протягом 2017 року неодноразово підписував накази про преміювання своєї дружин - директора районного будинку культури, не повідомивши про реальний конфлікт інтересів. Таким чином, порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», - інформує прес-служба.

Серед порушень – неподання та несвоєчасне подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, своєчасності повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

«Крім цього, Бердичівською місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно визначених ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» повноважень, поточного року внесено 22 подання про проведення службових розслідувань з метою встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов’язаних з корупцією. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 18 посадових осіб», - сказав Сергій Сивак.

Прес-служба відомства зазначає, що прокурори систематично здійснюють опрацювання відомостей із публічних джерел державних органів, єдиних державних реєстрів, інформацій органів влади та органів місцевого самоврядування. За результатами такого опрацювання встановлено 107 фактів вчинення посадовцями адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Усі матеріали спрямували до Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України для вирішення питання про складання стосовно винних осіб протоколів про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, влітку 2018 Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про порушення на прокурора Бердичівської місцевої прокуратури Олега Демчука, який не повідомив про конфлікт інтересів.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 НАЗК внесло припис голові Житомирської ОДА Ігорю Гундичу щодо порушення посадовими особами ОДА вимог Закону України «Про запобігання корупції», а 15 серпня 2018 аналогічний припис отримав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин через фірму начальника КП«Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрія Юзвинського, яка за 5 років жодного дня не працювала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура конфлікт інтересів корупція  
Матеріали по темі