Здоров'я

​У Житомирській області з’явилося ще одне відділення гемодіалізу на 5 ліжок, яке може працювати у три зміни

24 August 2018, 09:29

Оновлене відділення гемодіалізу в місті Овруч Житомирської області готове приймати пацієнтів.

Про це 23 серпня повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

Відкриття відділення відбулося 23 серпня за участю голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, народного депутата Володимира Арешонкова, заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, - інформує прес-служба.

«Як і обіцяли, сьогодні відкрили відділення гемодіалізу у м. Овруч на 5 місць. Це приклад співпраці державної і місцевої влади, а також результат реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Адже після створення ОТГ громада стала спроможною реалізовувати нові проекти, отримала додатковий фінансовий ресурс», – сказав Ігор Гундич.

За його словами, це також реальний приклад впровадження медичної реформи, адже послуга наблизилася до людей, оскільки раніше пацієнтам, які потребують процедури гемодіалізу, доводилося щотижня або й декілька разів на тиждень їздити у Коростень чи Житомир.

«Це далеко не всі проекти у медичній сфері, які ми реалізовуватимемо в Овруцькому районі. Цьогоріч під патронатом Президента України, який ініціював проект розвитку сільської медицини, ми плануємо розпочати будівництво трьох амбулаторій із житлом для лікарів», – додав керівник області.

За даними ОДА, на поточний ремонт приміщення спрямували 365 тис. грн з місцевого бюджету, на придбання гемоаналізатора – 261,7 тис. грн за рахунок коштів з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій. Усі препарати для медикаментозного супроводу закуповуються за кошти обласного бюджету.

Відділення буде працювати у 2 зміни та зможе обслуговувати 10 пацієнтів на день. За потреби роботу організують у 3 зміни.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2018 у приміщенні обласного стоматоб’єднання у Житомирі відкрили нове відділення гемодіалізу, на яке пішло 3 млн грн з міського та обласного бюджетів.

Житомир.info

Фото облдержадміністрації:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гемодіаліз Овруч  
Матеріали по темі