Влада

Мінрегіон погодив будівництво в Житомирській області ще 8 амбулаторій з житлом для лікарів

31 August 2018, 15:47

У Житомирській області незабаром розпочнеться будівництво нових сільських амбулаторій з проживанням для 1-2 лікарів. Наразі погоджено створення 22 амбулаторій загальної практики сімейної медицини на території Житомирщини.

Про це 31 серпня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Прес-служба ОДА зазначає, що «наша область вже готова до будівництва нових сільських амбулаторій – вже відведені земельні ділянки, є кадастрові номери та проектно-кошторисна документація. Найближчим часом почнуть оголошувати тендери».

«Комісія Мінрегіону минулого тижня затвердила перелік на будівництво 14 амбулаторій в області, і вчора – ще 8 амбулаторій», - цитує прес-служба заступника голови облдержадміністрації Роман Щебетов.

Зі списком населених пунктів, в яких буде збудовано 14 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, можна ознайомитись тут.

Після проведення всіх тендерних процедур найближчим часом будівництво амбулаторій розпочнеться ще у таких селах області:

- с. Піски Житомирського району;

- смт Першотравневе Овруцького району;

- смт Биківка Романівський район;

- с. Водотиї Брусилівської ОТГ;

- с. Ірша Вишневецької ОТГ;

- с. Дубрівка Дубрівської ОТГ;

- с. Семенівка Семенівської ОТГ;

- с. Соколів Соколівської ОТГ.

В облдержадміністрації зазначають, що амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селах будуть оснащені усім необхідним обладнанням, автомобілями та швидкісним Інтернет-зв’язком для впровадження телемедичних послуг. Лікарі зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта.

В ОДА нагадують: будівництво сільських амбулаторій нового типу відбуватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Як повідомляв Житомир.info, Мінрегіон затвердив перелік з 14 сільських амбулаторій у Житомирській області, які будуватимуть «з нуля». На розгляд та затвердження комісії Мінрегіону було направлено ще 8 амбулаторій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА амбулаторія лікар  
Матеріали по темі