Влада

Уряд почав виплачувати зекономлені взимку субсидії, до 1 листопада ще можна подати заяву

6 September 2018, 12:13

Уряд розпочав виплату зекономлених взимку субсидій.

Про це 6 вересня повідомив «Урядовий портал».

Цьогоріч із заявами на монетизацію частини зекономлених газових субсидій вже звернулися 1 мільйон 127 тисяч домогосподарств і майже 21 тисяча сімей, які використовують для опалення електрику.

«Середня сума так званої премії за зекономлений взимку газ становить близько 700 гривень, все залежить від заощаджених у вигляді субсидій кубів газу. Першими розпочали виплати управління соціального захисту населення у Київській та Хмельницькій області», - інформує «Урядовий портал».

На початку опалювального періоду кожен, хто подав до 1 вересня відповідну заяву, отримає від Уряду грошову винагороду за «розумне» споживання енергоресурсів.

«Громадяни, які з поважних причин не встигли подати заяву до органів соціального захисту населення, ще можуть це зробити до 1 листопада поточного року», - наголошують в уряді та нагадують, що під монетизацію підпав зекономлений домогосподарствами еквівалент вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовувався для опалення, або 100 куб. м газу.

Минулоріч готівкові виплати за зекономлені енергоресурси у вигляді субсидій отримали 1 мільйон 755 тисяч українських родин.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році станом на кінець серпня в Житомирській області заяви для проведення монетизації зекономлених сум субсидії подали 72% домогосподарств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субсидія монетизація відшкодування  
Матеріали по темі