Здоров'я

Наприкінці року в Житомирській обласній лікарні з’явиться апарат для лікування патологій судин вартістю понад 24 млн грн

10 September 2018, 11:15

В Житомирську обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського придбано сучасний ангіограф - апарат діагностики та лікування патологій судин людського організму.

Про це 10 вересня пише сайт Житомирської обласної ради.

«Обласна лікарня має один такий апарат, але потужностей одного недостатньо, аби швидко, вчасно і в повному обсязі надавати пацієнтам усієї області медичні послуги. Тому потреба у другому ангіографі є нагальною. В одному із приміщень лікарні, де знаходитиметься обладнання, будуть проведено ремонтні роботи, які плануємо завершити до кінця листопада. Усі процедури закупівлі ангіографа вже проведено і у листопаді-грудні згідно із договором обладнання має бути поставлено в обласну лікарню. Ангіограф працюватиме цілодобово», - розповів головний лікар Богдан Леськів.

Вартість ангіографа понад 24 млн грн, з яких 11,8 млн грн – це кошти державного бюджету, 6,5 млн грн – обласного та 5,9 млн грн – місцевих бюджетів.

Довідково. Сучасний ангіограф — це унікальна рентгенівська система, що дозволяє лікарям оперативно розпізнати зміни, що відбуваються в судинах і тканинах. Якісне та точне зображення дає детальну картину процесів, що відбуваються. Подібні апарати дозволяють зробити процес обстеження пацієнта простим, швидким і якісним.

Як повідомляв Житомир.info, весною 2018 року меценати з Нідерландів передали Житомирській обласній лікарні відеодуоденоскоп, ультразвуковий апарат, медичні меблі та функціональні ліжка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леськів лікарня ангіограф  
Матеріали по темі