Влада

У Житомирі не хочуть брати в лізинг автобуси, комплектація яких не відповідає заявленій у договорі

11 September 2018, 12:49

У Житомирі на позачерговій сесії міськради 11 вересня депутати повторно розглядали питання договору фінансового лізингу для закупівлі автобусів. Попередньо прийняте рішення мер міста відмовився підписувати, позаяк стало відомо про низку невідповідностей у комплектації транспортних засобів.

«До договору, специфікація, яка була попередньо, не була надана і не було тієї комплектації, відповідно якої повинен був підписатися договір. Тому, міський голова не бере на себе таку відповідальність. Всі комплектуючі, які попередньо були американського виробництва, німецького, то на сьогоднішній день ми маємо пропозицію китайського виробництва. Тому, цей проект рішення не може бути підписаний», - пояснює секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.


«Після сесії було проведено два засідання профільної комісії, чому це питання не виносилося?», - обурюється депутат Житомирської міської ради Олег Черняхович.

Пояснювати ситуацію, що склалась довкола очікуваних 23 автобусів береться заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Прийому даних автобусів ще не було, ми на документальному рівні побачили їхню відмінність. Тому, написали листа на міського голову про факт такої невідповідності, через що і не було підписано рішення, так як у рішенні ми затверджували ту специфікацію, яку очікували отримати», - говорить заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Про що йде мова? Про яку закупівлю, якщо є розбіжності у тому товарі, який пропонується у специфікації договору. Питання, мені здається, закрите саме по собі», - додає депутат Житомирської міської ради Сергій Онищук.

«Міський голова не підписав рішення. Він звернувся до вас з листом, почитайте будь ласка. Ви зараз виходите двома третинами голосувати, але він просить не підтримувати і не брати ці автобуси», - зазначає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Тобто, ви зараз нам пропонуєте не затвердити цей договір лізингу з цією специфікацією, а на наступну сесію будете виносити інше рішення», - уточнює депутат Житомирської міської ради Сергій Онищук.

Зрештою, більшість депутатів дослухались до прохання міського голови не підтримувати даний проект рішення. А от, як бути далі та які варіанти вирішення питання нині пропрацьовують, розповідає профільний заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Зараз маємо кілька сценаріїв. Перший - це найпростіший, погодитись на ту комплектацію, яку пропонує постачальник, хоча в ній є відмінності, зокрема по мостам. Другий варіант - вимагати додаткової гарантії на ці агрегати і зменшення ціни. Третій - замовляти нову партію автобусів, можливо у когось іншого, можливо іншої моделі. Таке також зараз паралельно відпрацьовується», - розповідає заступник Житомирського міського голови.

На запитання: коли ж врешті на дорогах Житомира з’являться 23 новеньких комунальних автобуси, Дмитро Ткачук відповідає: якщо будуть досягнуті домовленості – все може бути швидше.

«Якщо ми говоримо про ті автобуси, які є, то все може бути швидше. В період тижня досягаємо домовленостей, виносимо на сесію питання, депутати розглядають, якщо влаштовує ціна і ми погоджуємося на цю специфікацію, то вони можуть бути поставлені у рамках місяця. Якщо ми замовляємо нову поставку, то такий варіант відтерміновує поставку на 90 - 10 днів, як мінімум», - каже Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 21 серпня депутати надали КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» дозвіл на закупівлю рухомого складу на умовах фінансового лізингу.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2018 року депутати Житомирської міської ради із другої спроби затвердили договір фінансового лізингу для закупівлі комунальних автобусів для Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. 7 червня 14 нових комунальних автобусів з 17, які взяли в лізинг, почали працювати на міському маршруті №53-А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук Чиж сесія лізинг автобуси сесія міська рада  
Матеріали по темі