Місто

На відновлення викраденого газону з футбольного поля ліцею у Житомирі потрібно близько 140 тис. грн

11 September 2018, 17:45

У вересні минулого року учні 24 ліцею у Житомирі не могли натішитися, що на території їхнього навчального закладу нарешті з’явився сучасний спортивний майданчик з тренажерами та футбольним полем. Однак це тривало не довго. На початку червня 2018 з футбольного поля зникла частина газону. Крадія поліцейські відшукали за кілька днів, а разом із ним і штучне покриття. Відтоді минуло близько трьох місяців, а газон на футбольному полі так і не відновили, і на це є низка причин, - розповідає директор ліцею.


«Постелити його не можна, тому що його потрібно клеїти, потрібно основу міняти, а на все це потрібно кошти. Крім цього, коли стелили цю траву, вона була в натяжку зроблена, і тепер, якщо просто покласти цей кусок, то по боках будуть пустоти. Якщо його натягнути силою, то воно може бути неякісно з’єднане, зі швами, а це небезпека для дітей. Адже перечепитися буде дуже легко. Перестелити поле коштує близько 138 тис. грн», - ділиться директор Житомирського екологічного ліцею № 24 Ганна Дудік.

Пані Ганна зізнається, що не має на меті посадити крадія за грати, головне, каже, отримати відшкодування на відновлення покриття. Наразі ж справу щодо крадіжки газону розглядають у Корольовському суді. На чергове засідання 11 вересня прийшли усі, окрім обвинуваченого та його захисника. Свою відсутність у суді останні пояснюють у клопотанні.

«Обвинувачений по даному кримінальному провадженні перебуває на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні №1. Прошу відкласти судове засідання», - зачитує суддя Корольовського районного суду м. Житомира Людмила Шимон.

На думку директора ліцею, сторона обвинувачення навмисне затягує процес. Позаяк вже не вперше саме через них відкладається слухання справи по суті.

«З огляду на все, це умисне затягування. Минулого разу не відбулося, тому що не було адвоката, був Кемка. Тепер Кемка, який обіцяв нам все полагодити, все зробити, уникає судових засідань і виконання своїх зобов’язань, через що 2 тисячі дітей не мають змоги проводити уроки фізкультури. Також мешканці нашого мікрорайону не можуть проводити там дозвілля зі своїми дітьми», - бідкається директор Житомирського екологічного ліцею № 24.

Разом із тим, прокурор та потерпілі по справі просять суд перевірити достовірність фактів того, що обвинувачений на момент засідання знаходився у лікарні. Наступне засідання по справі відбудеться 4 жовтня о 14.30.

Як повідомляв Житомир.info, викрадений зі спортмайданчика штучний газон знайшли в гаражі 37-річного житомирянина.

Нагадаємо, мультиспортивний майданчик зі штучним покриттям на футбольному полі, який відкрили у вересні 2017 року, був облаштований за кошти бюджету участі, вартість проекту - 1 млн 400 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбольне поле трава штучне покриття крадіжка  
Матеріали по темі