Події

Житомирські прикордонники затримали чоловіка, який з документами СРСР ішов до Білорусі

12 September 2018, 11:10

Неподалік села Нижня Рудня на Житомирщині прикордонники відділу «Лучанки» Житомирського загону затримали особу, яка намагалась незаконно перетнути українсько-білоруський кордон.

Про це 12 вересня повідомив відділ комунікації зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

Інформацію про появу в прикордонні невідомого, який розпитує про місце, де можна перетнути державний кордон, у відділ прикордонної служби повідомили місцеві жителі. Прикордонники негайно відреагували на сигнал і невдовзі неподалік державного кордону виявили особу, яка, ігноруючи інформаційні знаки «Увага! Державний кордон», намагалась потрапити до сусідньої Білорусі.

«У ході перевірки чоловік не зміг пред’явити жодних документів окрім військового квитка СРСР та повідомив, що за місцем проживання в нього є паспорт СРСР. Як згодом з’ясувалося, чоловік, уродженець Гомельської області Республіки Білорусь, вже більше 20 років проживав на території України та після певних сімейних обставин вирішив повернутись на свою історичну батьківщину. Проте розуміючи, що за радянським документом не зможе перетнути кордон, він вирішив оминути пункти пропуску», - інформують прикордонники.

Також чоловік повідомив, що на території Білорусі його мали зустріти близькі родичі. Для перевірки цієї інформації українські прикордонники повідомили білоруських колег. Вже незабаром від прикордонників суміжної сторони було отримано інформацію про виявлення зазначених осіб.

Наразі стосовно правопорушника складено процесуальні документи за порушення статей 204-1 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) та 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

Як повідомляв Житомир.info, 30 серпня 2018 року прикордонники Житомирського загону затримали злочинця, який втік з виправної колонії та йшов до Росії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонники прикордонники кордон ДПС  
Матеріали по темі