Суспільство

Снайпери, які тренуються під Житомиром, поділилися враженнями від нових гвинтівок Z-10 та Savage

13 September 2018, 17:17

Військовослужбовці, які відточують стрілецькі навички у 199 навчальному центрі ДШВ під Житомиром, поділилися враженням від нових снайперських гвинтівок українського та американського виробництва, ефективність яких встигли випробувати у різних умовах та порівняти з гвинтівкою Драгунова, яку використовували донедавна.


«Зараз курсанти працюють з гвинтівками Z-10 – це гвинтівка нашого українського заводу «Зброяр» в калібрі 308 Winchester та гвинтівка Savage 110-го калібру 338 Lapua Magnum. Гвинтівка Драгунова знаходиться на озброєнні з 1963 року, для свого часу була досить гарна гвинтівка, але на даний час вона, скажімо так, застаріла. Більш сучасні гвинтівки дозволяють використовувати різні типи боєприпасів, вносити більш точні поправки при стрільбі, приціли мають більшу кратність, в них краще виявляти та знищувати ціль, брати поправку та коригувати. Сучасні гвинтівки мають різні типи регулювання, які дозволяють підлаштувати гвинтівку під стрільця», - зазначає начальник підрозділу 199 навчального центру ДШВ Олексій Джемула.

На занятті відпрацьовується практична робота снайперів: в полі розставлені цілі, військовослужбовці мають визначити точну відстань до цих цілей, швидкість та напрямок вітру, внести поправки та влучити.

« Z-10 є більш новою гвинтівкою, з хорошою оптикою, з хорошим приладдям, навіть нема з чим порівнювати. Ця зброя є досить точною, головне – вміти нею правильно користуватися, вносити поправки, вимірювати дальності. Це дуже чудова зброя», - розповів курсант 199 навчального центру ДШВ Віктор.

Фоторепортаж з тренування снайперів у навчальному центрі Десантно-штурмових військ дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ снайпер гвинтівка зброя  
Матеріали по темі