Суспільство

Відповідь Держпродспоживслужби в Житомирській області на звернення батьків щодо сну в групах продовженого дня

20 September 2018, 10:04

Групи продовженого дня, які складаються виключно з першокласників, не можуть функціонувати до вечора без денного сну.

Так услід за департаментом освіти роз’яснило Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області батькам, які неодноразово зверталися щодо цього питання, - поінформував 19 вересня сайт управління Держпродспоживслужби.

«У зв’язку з неодноразовими усними зверненнями батьків щодо заборони функціонування груп подовженого дня в навчальних закладах області повідомляємо наступне. Державні санітарні правила і норми улаштування та утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01 не забороняють функціонування таких груп в навчальних закладах, а містять гігієнічні вимоги щодо їх створення та функціонування. Так, в розділах 9 – 10 Державних санітарних правил і норм улаштування та утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу визначено, що група продовженого дня утворюється за наявності необхідної матеріально-технічної бази, створення умов для організації харчування учнів в закладі та щоденного 1,5-годинного денного відпочинку (сну) для першокласників, які відвідують групу (виділено редакцією)», - йдеться у публікації.

«Таким чином, при виконанні вимог Державних санітарних правил і норм улаштування та утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01 групи продовженого дня можуть функціонувати без обмежень», - резюмувала Держпродспоживслужба.

Що означає це «без обмежень», Житомир.info поцікавився у прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області і отримав пояснення: групи не обов’язково складаються виключно з першокласників, до них можуть входити також учні 2-4 класів (комбіновані групи). За таких умов група може працювати без обмежень (до 18 години), якщо для першачків цієї групи організують денний сон. Якщо ж група складається виключно з учнів 1-х класів, а в житомирських школах так переважно і є, і дирекція не може забезпечити денний відпочинок (немає вільних приміщень, ліжок), такі групи мають працювати лише до 15 години.

Нагадаємо, нещодавно заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко розповідала, що цього року в школах міста на 15 груп продовженого дня більше, ніж минулоріч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа школа НУШ сон  
Матеріали по темі