Місто

​У Житомирі в рамках тижня європейської мобільності відбулась міні-виставка електрокарів

22 September 2018, 13:04

У Житомирі в рамках тижня сталої європейської мобільності біля колишнього кінотеатру «Жовтень» 22 вересня облаштували міні-виставку електрокарів.

Таким чином, каже директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця, популяризують транспорт майбутнього, який є безпечним для навколишнього середовища.


«У багатьох європейських містах відбувається тиждень сталої Європейської мобільності. Один із компонентів сталої мобільності і транспорту майбутнього - це електромобілі. Безперечно, це потрібно популяризувати серед бізнесу, серед населення. Тому ідея поєднання тижня сталої мобільності з енергоефективністю - це те, чому компанії сьогодні представляють свої електромобілі та популяризують їх серед житомирян. Для власників електромобілів сьогодні існує декілька зарядних станцій у дружніх банках, автозаправках. Ми бачимо, що в Житомирі з’явилося екотаксі, тому цей процес розвивається. Місто в свою чергу лише може стимулювати, популяризувати, як мінімум, і вести перемовини з бізнесом, чим ми можемо допомогти», - розповідає директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Зокрема, міська влада планує обладнати деякі паркувальні місця зарядними станціями.

«Місто зараз розробляє систему паркування, і обов’язковий елемент, ми це проговорюємо, відведення паркомісць для електромобілів, де можуть бути встановлені і елетрозарядні станції», - ділиться Микола Костриця.

Представники ж еко-автівок залюбки розповідають про переваги електрокарів, зауважуючи, що ціни на них нині досить доступні.

«BMW I3 – машина, частково зроблена з екологічно чистих матеріалів. Перевага також у тому, що немає шкідливих вихлопів в атмосферу. Запас ходу мінімально на 130-140 км, в залежності від потужності батареї. З розвитком новітніх технологій, я думаю, ці автомобілі будуть дуже популярні в майбутньому. Є бюджетні варіанти від 10 - 15 тис. доларів, є й дорожчі, як і серед інших автомобілів», - розповідає Сергій Горбань.

За словами директора департаменту економ розвитку, подібні виставки будуть проводити і в подальшому. Тільки вже масштабніше: не тільки з електрокарами, а й електросамокатами, електровелосипедами та електроскутерами.

Нагадаємо, 20 вересня в рамках тижня європейської мобільності в Житомирі рахували велосипедистів, які їздять містом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тиждень мобільності електромобіль електрокар  
Матеріали по темі