Події

У Житомирі викрили колишніх посадовців міської ради у привласненні понад півмільйона бюджетних коштів

28 September 2018, 14:43

Працівники управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України викрили групу посадовців та підприємців, які, зловживаючи службовим становищем, упродовж кількох років заволоділи бюджетними коштами під час проведення будівельно-монтажних робіт комунального закладу у Житомирі. Нині досудове розслідування завершено, обвинувальний акт спрямовано до суду.

Про це 28 вересня інформує прес-служба ГУНП з посиланням на управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України.

«Для викриття незаконних дій поліцейські провели кропітку та тривалу роботу. Під час досудового розслідування встановлено, що у 2009 році управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради було проведено тендерну процедуру щодо виконання будівельно-монтажних робіт закладу освіти та культури у Житомирі. За результатами тендерний комітет, головою якого була 61-річна житомирянка, під її впливом та за її лобіювання визнав переможцем дочірнє підприємство, директором якого був її чоловік. У результаті з підприємством було укладено договір на виконання робіт на суму понад 4 мільйони гривень», - інформують у поліції.

Відтак, отримавши можливість безперешкодного виконання робіт на об’єкті, керівник будівельного підприємства розробив план злочинної діяльності, метою якого було привласнення бюджетних грошових коштів під час будівництва закладу.

«Встановлено, що 61-річний чоловік також раніше займав керівні посади у Житомирській міській раді, мав певні зв’язки та коло знайомих серед місцевих посадовців. До реалізації плану долучились дружина-посадовець та її підлеглий, працівники Житомирської міської ради, які здійснювали технічний нагляд на об’єкті. Згодом до групи приєдналась і 40-річна дочка подружжя, яка за кілька років посіла місце батька у якості директора будівельного підприємства. У період з 2009 по 2015 роки вказані особи вносили завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт та завищували обсяги виконаних робіт. У результаті привласнили бюджетні кошти та спричинили місцевому бюджету матеріальні збитки у розмірі понад півмільйона гривень. Усім учасникам організованої групи слідчі оголосили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 26 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України. З метою відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених накладено арешт», - йдеться у повідомленні.

Нині поліцією завершено досудове розслідування, а обвинувальний акт спрямовано до суду. Законодавством такі дії караються позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Зазначимо, що у червні 2014 році з посади начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради звільнилася Алла Корж.

Алла Корж

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році в Житомирі під керівництвом начальника управління капітального будівництва Алли Корж відбувалася реконструкція Старого бульвару біля пам’ятника Пушкіну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція міська рада бюджетні кошти УКБ Корж  
Матеріали по темі