Влада

Колишній заступник голови Житомирської ОДА став керівником державного спирткомбінату

2 October 2018, 12:41

Керівником державного підприємства «Коростишівський спиртовий комбінат», яке належить Міністерству аграрної політики та продовольства, став Ярослав Долгих.

Декларацію кандидата на посаду в.о. директора комбінату Долгих оприлюднив 1 жовтня. За інформацією сайту Opendatabot, Ярослав Долгих керує підприємством з 21 вересня 2018 року.

Підприємство фігурує у кількох судових позовах, зокрема, 15 серпня 2018 року Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов головного управління ДФС у Житомирській області до ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» про стягнення 1 млн 113 тис. 971,27 грн. податкової заборгованості.

В декларації Ярослава Долгих за 2017 рік зазначено, що він є кінцевим бенефіціарним власником шести компаній: ТОВ «Чиста енергія 2016»; ТОВ «Бердичівське борошно»; ПП «ЛАД-7»; ТОВ «Фірма «Тенхоміра»; ТОВ «Фармацевтична компанія «Панацея»; ТОВ «Буднітай-77». Його сукупний дохід за 2017 рік становив 402 тис. 959 грн, найбільше декларант отримав під зайняття підприємницькою діяльністю – 185 тис. грн. Він задекларував 1 млн 87 тис. 720 грн на рахунку в «Укргазбанку» та 50 тис. доларів готівки.

Ярослав Долгих є членом Житомирської обласної організації політичної партії «Сильна Україна», лідер якої – Сергій Тігіпко.

Нагадаємо, в 2004 році Долгих був активним учасником Помаранчевої революції, «голосом» майдану в Житомирі. В березні 2012 року губернатор Сергій Рижук, який очолював обласну організації Партії регіонів, призначив Ярослава Долгих своїм заступником. На цій посаді він працював до літа 2014 року. На місцевих виборах 2015 року Долгих балотувався до Житомирської обласної ради від Опозиційного блоку.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2018 року Житомирський рибоохоронний патруль інформував про збитки на 2,3 млн грн від втрати потомства риби, яка в червні цього року загинула в річці Гуйва поблизу ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» в межах міста Андрушівка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спирткомбінат декларація Долгих алкоголь  
Матеріали по темі